Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvá svetová vojna sa skončila. Epidémia španielskej chrípky ustúpila. Mnohí mŕtvi však zostali nepochovaní a uviazli v našom svete. V mrazivej zime roku 1918 sa Tomás (Viktor Klem), mladý potulný posmrtný fotograf, snaží sa uživiť tým, že fotí posledné fotografie mŕtvych z okruhu svojej rodiny. Na pozvanie desaťročného dievčaťa odcestuje do malej dediny, kde ho čaká nezvyčajne veľa práce a čoraz viac nadprirodzených javov. Duchovia mu chcú niečo povedať a on je odhodlaný zistiť, o čo im ide. Je však na nebezpečnej pôde: každý nesprávny krok vyvolá nový útok, ešte krutejší ako ten predchádzajúci. Duchovia nechcú žiť v mieri so živými. (Vertigo Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (34)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Post Mortem nabízí netradiční pojetí, ohnivý naturel, duchy (spoustu duchů) kteří mají lásku k létání takříkajíc pod kůží (pro současnou leteckou krizi určité řešení), všetečnou a zvídavou holčinu (zažívala jsem to podobně s mým otcem patologem) a sympatického fotografa, kterého jeho minulost nakonec dožene. Dobře Maďaři! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb, najobľúbenejším športom medzi dedinčanmi v Uhorsku bola gymnastika. Toľko kotrmelcov lietajúcich postáv vo vzduchu ste určite nikdy nevideli, ani na olympiáde. A v žiadnom filme ste nikdy nevideli toľko levitujúcich postáv. Chvíľami skutočne nervy drásajúce, chvíľami (nechcená?) paródia. Skvelý vizuál, hutná atmosféra, len ten scenár nakoniec (asi) neponúkne takú satisfakciu, akú po utieraní potu uterákom čakáte. Ale možno si len musím nechať ten záver poriadne uležať v hlave a uvidíme, možno sa pôjde na štyri levitujúce hviezdy. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď ako vyšiel tento horor, tak som si ho chcel hned, ako to bude možne pozrieť. A to hlavne preto, že od Maďarov som ešte horor nevidel, jedine v nejakej koprodukcii. Tu sa toho chopili sami a tak som bol veľmi zvedavý, ako to cele dopadlo. Po príbehovej stránke, nič čo by ma odrovnalo. Veľa toho, čo bolo použité tu, tak som videl v mnoho filmoch , ale i tak aj snaha sa niekedy cení. Myslím si, že tak krutá stopaž je tu celkom zbytočná. Postačilo nanajvýš 90 minút a tak by sa aspoň trocha zamedzilo zbytočným scénam. Ale keďže toho času bolo veľa, tak musel byt nejak zaplnený a tak začali prichádzať hlúpe, naivne a čoraz viac i trápne sceny. napríklad tie tiene, akože sú prítomní duchovia zívalo lacnotou a lietajúce babky, už až trápnosťou. A to vobec takto nemuselo dopadnúť, lebo niekedy menej je viac. Fotenie nebožtíkov a poprípade nejaké to strašenie tu bolo celkom v pohode, ale s pribúdajúcimi minútami už film nevedel čím ma zaujať a tak prichádzali totálne absurdne sceny, škoda, že film nebol braný viac vážnejšie alebo aj bol, ale to som ja nepostrehol. Tak pekný pokus o ducharinu, ale nie celkom vyšiel tak, ako by si zaslúžil. A naozaj je to škoda, lebo potenciál tam bol veruže veľký. Silné 3*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Maďaři mě opět nezklamali a natočili kvalitní duchařskou záležitost, kterou vybavili parádní pochmurně- tíživou atmosférou. Ocenil jsem, že tvůrci nevsadili na prvoplánové lekačky a místo toho přišli s uceleným příběhem, v němž postupně narůstalo jakési znepokojivé napětí. Posmrtné fotografie už dostaly svůj prostor v hororu "Ti druzí", Maďaři s nimi ale zašli ještě o krok dále a myslím, že se jim zadařilo. Na rozdíl od tzv. západních duchařských hororů nešlo o obvyklou skupinu paranormálních odborníků, jejíž členové vždy nejméně půl stopáže hledají, pak najdou, a pak litují, že našli. Umístění děje na uherský venkov těsně po skončení Velké války bylo z mého pohledu dobrým tahem a boj záhrobních navrátilců proti jen těžko pochopitelnému protivníkovi byl morbidně osvěžující (pokud takové slovní spojení vůbec dává smysl). Bavil jsem se výborně, jen v závěru jsem začal mít pocit, že to tvůrci zapíchli nějak moc rychle. Myslím, že si příběh zasloužil propracovanější zakončení. A chudák Marcsa, takové naděje... / Poučení: Pozor na nestabilní podloží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Maďari toho v hororovej branži veľa nenamútili, pričom to čo doposiaľ spískali, stálo poväčšine za hovno. "Post Mortem" by ale mohla byť prvá lastovička, ako v prípade Bebjakovho "Zla" na Slovensku. Ja osobne som už dávno nevidel ducharinu, ktorá sa bez obáv z lacných trikov odohráva aj cez deň. Detto je to so samotným tempom, ktoré solídne odsýpa zhruba od 1/3 snímku. Dalo by sa povedať, že tri hviezdy by boli absolútne zaslúžené, férové, ale dám štvrtú motivačnú, lebo ten "odpad" čo tu svieti je asi tak objektívny, ako pohľad voličov O-ĽAJNA na situáciu na Slovensku. ()

Galerie (158)

Reklama

Reklama