foto

Elizabeth Berridge

  • nar. 2.5.1962 (57 let)
    Westchester, New York, USA

Biografie

Elizabeth Berridge se narodila 2. května 1962 ve Westchesteru, stát New York. Odmaturovala na Mamaroneck High School a dále studovala herectví v Strasberg Institute. Elizabetin hlavní směr je především divadelní herectví, je velmi populární hned v několika divadlech v New Yorku, Los Angeles a Londýně. Roku 1986 byla nominována na cenu Drama Desk za nejlepší herecký výkon ve hře Play for Wrestlers stejně jako hře Cruise Control, která byla psána přímo pro ni. O pár let později v roce 1989 byla nominována v ocenění San Diego Critics Award a vyhrála Dramalogue Awards za nejlepší hlavní roli Luly v La Jolla Playhouse v jižní Californii.

Její první film bylo PANOPTIKUM ale nejvíce jí proslavila role Constanze ve filmu Miloše Formana AMADEUS. Mezi další její filmy patří PĚT ROHŮ, KDYŽ SKONČÍ VEČÍREK, ODPLATA nebo OHNIVÝ OCEÁN. V televizi se objevila v seriálech THE JOHN LARROQUETTE SHOW a THE POWERS THAT BE. Dále hostovala v THE EQUALIZER, LEG WORK, TRUE STORIES, MIAMI VICE nebo ONE OF THE BOY.

Elizabeth se vdala za herce Kevina Corrigana s kterým se objevila v jejím zatím nejnovějším filmu ZLOM VAZ.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

Filmy

2015 Results
2010 Není zač
2005 Zlom vaz
2004 Ohnivý oceán
2001 Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
2000 Broke Even
1999 Odplata
1992 Když skončí večírek
1990 Montana (TV film)
1989 Teplo rodinného kruhu (TV film)
1987 Pět rohů
1985 Lichotky
1984 Amadeus
Mlčení srdce (TV film)
1981 Panoptikum
1979 Natural Enemies

TV seriály

1993 The John Larroquette Show (TV seriál)
1992 The Powers That Be (TV seriál)
1980 Texas (TV seriál)

Dokumentární

2010 Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape - a.z.
2002 The Making of 'Amadeus'
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace