foto

Ajako Wakao

  • nar. 8.11.1933 (85 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2012 赤い霊柩車 慟哭の再会 (TV film)
2009 Kekkon (TV film)
2005 Haru no yuki
2003 Hatsu tsubomi (TV film)
1992 Meisó čizu (TV film)
1987 Princezna z měsíce
1971 Otoko wa curai jo: Džundžó hen
1970 Zatôichi to Yôjinbô
1969 Senbazuru
Tengu-to
1968 Cumiki no hako
Fushin no toki
Nureta futari
1967 Hanaoka seišun no cuma
Satógaši ga kowareru toki
Tsuma futari
Yoru no wana
雪の喪章
1966 Akai tenshi
Gan
Hyoten
Irezumi
Shojo jutai
Šodžo ga mita
1965 Kajitsu no nai mori
Namikage
Obi o toku Natsuko
Seisaku no tsuma
不倫
1964 Kemono no tawamure
Kizudarake no sanga
Mandži
Modae
Onsen džoi
Otto ga mita 'Onna no kabako' yori
Shiawasa nara te o tatake
1963 Echizen take-ningyo
Hercova pomsta
Njokei kazoku
Onna ga aishite nikumu toki
わたしを深く埋めて
新・忍びの者
1962 Fûten Rôjin nikki
Gan no tera
Heiten jikan
Katei no džidžó
Sono jo wa wasurenai
Sonoyoru wa wasurenai
Tadare
Šin šikótei
Šitojakana kedamono
1961 Cuma wa kokuhaku suru
Ginza no bonbon
Ginzakko monogatari
Hana kurabe tanuki dóčú
Konki
Kóšoku ičidai otoko
Ojôsan
Onna no kunshô
Onna wa nido umareru
Tókjó onigiri musume
Šin Gendži monogatari
1960 Ančin no kijohime
Bonči
Džokjó
Karakkaze jaró
Nise daigakusei
Onna wa teikou suru
Shôri to haiboku
1959 Anata to watashi no aikotoba: Sayônara, konnichiwa
Bara no ki ni bara no hanasaku
Bibô ni tsumi ari
Džiročó Fudži
Hanran
Hatsuharu tanuki goten
Mi wa džukušitari
Saikô shukun fujin
Ukigusa
1958 Haha
Hitotsubu no mugi
Hotarubi
Joru no sugao
Musume no boken
Čúšingura
Šinkon nanacu no tanošimi
1957 Aozora musume
Júnagi
Nagasugita haru
Suzakumon
1956 Bara no kôdôkan
Cukigata Hanpeita: Hana no maki – Araši no maki
Hanajome no tameiki
Namida
Nihonbaši
Taki no širaito
Ulice hanby
Yonju hassai no teiko
Šokei no heja
1955 Bara ikutabi ka
Dankongai
Hotaru no hikari
Maboroshi no uma
1954 Aru onna
Asakusa no joru
Midori no nakama
1953 Džúdai no seiten
Gion bajaši
Jyudai no seiten
Muhómono
Zoku zoku džúdai no seiten
1952 Himicu
Módžú cukai no šódžo
Ši no mači o nogarete

TV seriály

2011 Ohisama (TV seriál)
1998 Tokugawa Jošinobu (TV seriál)
1991 Gendži monogatari (TV seriál)
1990 Takeda Šingen (TV seriál)
1975 Genroku Taiheiki (TV seriál)
1972 Shin Heike Monogatari (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce