Reklama

Reklama

Ken Weatherwax

Ken Weatherwax

nar. 29.09.1955
Los Angeles, California, USA

zem. 07.12.2014 (59 let)
Los Angeles, California, USA

Biografie

Kenneth Patrick Weatherwax byl americký dětský herec, nejlépe známý jako Pugsley Addams ze seriálu Addamsova rodina (1964). Jeho teta byla herečka a tanečnice Ruby Keeler, zatímco jeho nevlastní bratr, Joey D. Vieira, hrál „Porkyho“ v prvních třech sezónách Lassie pod uměleckým jménem Donald Keeler. Jeho strýc a teta byli Frank a Rudd Weatherwaxovi. trenéři a majitelé prvního psa, který ztvárnil roli Lassie.

Weatherwax debutoval na počátku 60. let, když mu bylo devět let. Hrál chlapce jménem „Chester“ v reklamách na zubní pastu Gleem po boku Alice Pearce. Poté byl obsazen jako Pugsley Addams v seriálu Addamsova rodina. Seriál běžel dvě sezóny od roku 1964 do roku 1966. Po jeho zrušení Weatherwax o jinou roli, než podobnou Pugsleymu, nezavadil a ztratil o herectví zájem.

V 17 letech vstoupil do armády. V roce 1977 si zopakoval roli Pugsleyho ve filmu Halloween with the New Addams Family, ve kterém hrála původní sestava seriálu. Film zcela nepoustil, pracoval za kamerou jako grip a stavitel kulis ve filmovém studiu. S Lisou Loring, která hrála jeho malou sestřičku Wednesday, se nadále příležitostně objevoval na akcích souvisejících s Addamsovou rodinou. Zůstali celoživotními přáteli až do Weatherwaxovy smrti.

Weatherwax zemřel 7. prosince 2014 na infarkt ve svém domě ve West Hills v Kalifornii ve věku 59 let a je tak dalším z představitelů seriálové Addamsovy rodiny, které Gomez Addams (John Astin) přežil. Zaměstnanci muzea Dearly Departed Tours & Artifact shromáždili finanční prostředky na pohřbení Weatherwaxe na hřbitově Valhalla Memorial Park v Severním Hollywoodu. Část jeho ostatků je uložena v muzeu Dearly Departed Tours & Artifact Museum.

Alfréda "Alfréda" Čajová

Herec

Host

Reklama

Reklama