foto

Louise Beavers

  • nar. 8.3.1902
    Cincinnati, Ohio, USA
  • zem. 26.10.1962 (60 let)
    Hollywood, Los Angeles, California, USA

Biografie

Louise Ellen Beavers se narodila v Cincinnati ve státě Ohio. Kvůli nemoci své matky, učitelky Ernestine se rodina následně přestěhovala do kalifornské Pasadeny. Během studia v Pasadeně se Louise věnovala například basketbalu a zpěvu v kostelním sboru. Její matka, která byla také hlasovou trenérkou, jí učila jak využívat svůj hlas a zpívat na koncertech. Po ukončení studia na střední škole začala vystupovat s amatérskou ženskou hereckou skupinou nazvanou Lady Minstrels. Při jednom z těchto vystoupení si jí všiml vyhledavač talentů Charles Butler a nabídl jí, aby zkusila roli ve filmu. Louise se k tomu ze začátku stavěla odmítavě – zejména proto, že Afroameričané byli ve filmech znázorňováni stále ve stejných rolích. I Louise během své herecké kariéry ztvárňovala především role matek, služebných a hospodyň.

Více pozornosti přitáhla až v roce 1929 v roli Julie v dramatu COQUETTE s Mary Pickford v hlavní roli. Až s rolí Delilah v dramatu IMITATION OF LIFE z roku 1934 ale došlo k tomu, že její role nebyla zastíněna rolí hlavní představitelky a příběh její postavy byl srovnatelný s příběhem hlavní hrdinky. Louise byla také jednou ze čtyř hereček, které se vystřídaly v titulní roli hospodyně v sitcomu BEULAH. Tento komediální seriál byl vůbec prvním sitcomem, ve kterém si zahrála Afroameričanka. Služebnou hrála Louise také v prvních dvou řadách seriálu THE DANNY THOMAS SHOW v letech 1953 – 1955. Později se Louise začala více než herectví věnovat podpoře Afroameričanů obecně. V boji za občanská práva Afromaeričanů podporovala například vydavatele novinového týdeníku Chicago Defender Roberta S. Abbotta nebo Richarda Nixona.

V roce 1936 se Louise provdala za Roberta Clarka, který se záhy stal jejím manažerem. Manželé se později rozvedli a znovu vzali. O mnoho let později se jejím dalším manželem stal Leroy Moore, který byl návrhářem interiérů. Manželé spolu žili až do Lousiny smrti. Louise během posledních let života trpěla obezitou a cukrovkou. Zemřela na infarkt v říjnu roku 1962 ve věku 60 let.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1960 All the Fine Young Cannibals
Fakta života
1958 The Goddess
1957 Tammy and the Bachelor
1956 Good-bye, My Lady
Teenage Rebel
You Can't Run Away from It
1953 Never Wave at a WAC
1952 Colorado Sundown
I Dream of Jeanie
1950 Girls' School
My Blue Heaven
Příběh Jackieho Robinsona
1949 Tell It to the Judge
1948 A Southern Yankee
For the Love of Mary
Good Sam
Vysněný dům pana Blandingse
1947 Banjo
1946 Lover Come Back
Young Widow
1945 Delightfully Dangerous
1944 Barbary Coast Gent
Dixie Jamboree
Jdi za chlapci
South of Dixie
1943 All by Myself
Du Barry Was a Lady
Good Morning, Judge
Jack London
There's Something About a Soldier
Top Man
1942 Holiday Inn
Karibští piráti
Seven Sweethearts
Tennessee Johnson
The Big Street
The Vanishing Virginian
Young America
1941 Belle Starr
Kisses for Breakfast
Shadow of the Thin Man
Sign of the Wolf
Virginia
1940 I Want a Divorce
No Time for Comedy
Parole Fixer
Women Without Names
1939 Made for Each Other
Prison Bait
Reform School
The Lady's from Kentucky
1938 Brother Rat
Headleys at Home, The
Life Goes On
Peck's Bad Boy with the Circus
Scandal Street
1937 Love in a Bungalow
Make Way for Tomorrow
The Last Gangster
Wings Over Honolulu
1936 Bullets or Ballots
General Spanky
Rainbow on the River
The Gorgeous Hussy
Wives Never Know
1935 Annapolis Farewell
1934 A Modern Hero
Bedside
Beggar's Holiday
Cheaters
Dr. Monica
Gambling Lady
Glamour
Hat, Coat, and Glove
I Believed in You
I Give My Love
I've Got Your Number
Imitation of Life
Merry Wives of Reno
Million Dollar Baby
Palooka
Registered Nurse
The Merry Frinks
The Woman Condemned
West of the Pecos
1933 42. ulice
A Shriek in the Night
Bombshell
Central Airport
Girl Missing
Grin and Bear It
Her Bodyguard
Her Splendid Folly
In the Money
Jimmy and Sally
Křivdila mu
Midnight Mary
Muž, kterého si přeji
Notorious But Nice
Only Yesterday
Pick-up
The Big Cage
The Phantom Broadcast
The Story of Temple Drake
What Price Innocence?
1932 Divorce in the Family
Hell's Highway
Hesitating Love
It's Tough to Be Famous
Midnight Lady, The
Night World
Old Man Minick
Street of Women
The Dark Horse
The Expert
The Greeks Had a Word for Them
The Strange Love of Molly Louvain
Too Busy to Work
Unashamed
What Price Hollywood?
Wild Girl
You're Telling Me
Young America
Zrůdy
1931 Annabelle's Affairs
Don't Bet on Women
Girls About Town
Good Sport
Heaven on Earth
Ladies of the Big House
Millie
Party Husband
Reckless Living
Scandal Sheet
Six Cylinder Love
Sundown Trail
Up for Murder
1930 Back Pay
Bright Lights
Knights Before Christmas
Manslaughter
Our Blushing Brides
Outside the Law
Paid
Recaptured Love
Safety in Numbers
Second Choice
She Couldn't Say No
True to the Navy
Wide Open
1929 Barnum Was Right
Coquette
Election Day
Glad Rag Doll
Gold Diggers of Broadway
Nix on Dames
Wall Street
1927 Uncle Tom's Cabin

TV seriály

2017 She's Gotta Have It (TV seriál) - a.z.
#HowToMakeLoveToANegroWithoutGettingTired (S01E07) - a.z.
1959 Swamp Fox (TV seriál)
1953 The Danny Thomas Show (TV seriál)
1950 Beulah (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace