Reklama

Reklama

Klára Brtníková-Vojtková

Klára Brtníková-Vojtková

nar. 29.12.1985 (38 let)
Brno, Československo

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
sator

sator (hodnocení, recenze)

erečka Klára Brtníková se narodila 29.12.1985 v Brně. Základní školu absolvovala ve svém rodišti a jeden z jejich prvních vědomých dotyků s divadlem se odehrál při školním divadelním představení hry Dalskabáty hříšná ves, kdy hezké představení narušovali její méně vyspělí spolužáci příšerným hlukem.

Hlubší vztah k herecké řeholi vznikl tak trochu tím, že jako malá sledovala televizní seriál Anna ze zeleného domu a hlavní roli učitelky tam hrála zrzavá herečka a v té se zhlédla. Unesená představou, že herečka může hrát paní učitelku a být zrzavá stál u volby budoucího povolání. Z možností být herečkou nebo učitelkou si vybrala tu první. Během dospívání hojně navštěvovala různé taneční a pěvecké kroužky, které ji pomalu k divadlu nasměrovaly. Konečně motivací jí byla i starší sestra, která se také hlásila na herectví, ale nebyla přijata. Klára Brtníková přijata byla.

Přes výhodnou možnost studovat herectví na brněnské JAMU, obor muzikálové herectví, kam již byla přijata, se rozhodla pro studium činoherního herectví na pražské DAMU. Praha ji jako město s jinými možnostmi lákala. Nejpodstatnější roli však sehrála skutečnost, že hereckým pedagogem ročníku byl pro ten rok Boris Rösner.

Od roku 2005 do roku 2009, kdy se se školou loučila absolventskou rolí Vévodkyně ve hře Vévodkyně u Amalfi od J.Webstera, zvažovala svou další hereckou dráhu a nakonec se rozhodla pro Slovácké divadlo v Uherském Hradišti, kde působí v angažmá od ukončení studia na DAMU. Zahrála si již řadu rolí: Lea ve hře Cikání podle K. H. Máchy; Druhá žena v Goldflamově Agatománii; Něžná kočka ze hry Adéla ještě nevečeřela, nebo titulní role ve hře Emile Galotti.

Herečka

Filmy
2006

Tajemství Lesní země (TV film)

Seriály
2022

Stíny v mlze

 

Dubina (S01E05)

2018

Modrý kód

 

Na dvou židlích (S03E12)

2011

Kriminálka Anděl

 

Švýcarský řez (S02E08)

2010

Vyprávěj

 

Bytové divadlo (S02E11)

Dokumentární
2011

Slovácko – Ve víru barev a chutí

Divadelní záznam
2018

Kříž u potoka

Krátkometrážní
2018

Zlatá rybka (studentský film)

Host

Ovládací panel

Fanklub

(1)

Reklama

Reklama