Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Městské divadlo v Karlových Varech, plno prakticky absolutně, do toho na pódiu Marek Eben a jeho pořad Na plovárně s kapelou Lucie. Ukočírovat čtyři berany na jednom podiu bylo hodně náročný, ale Marek Eben z toho standardně dobře vybruslil a ještě jsme se místy docela zasmály. To se mimochodem povedlo i samotnému dokumentu, jehož jediný mínus vnímám v tom, že vypráví různé kousky ze života kapely hodně na přeskáčku. Je otázka, kolik materiálu bylo a kolik se dotáčelo do dokumentu. Nicméně kapela se ospravedlnila a život jde dál. Konečně už odtrhli závoj tajemna a plno věcí potvrdili nebo vyvrátili. Dokument tedy účel splnil. ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka této kapely jsem se hodně bála, jakou formou bude tento dokumentární film pojat. Naprosto předčil má očekávání. Vtipné, dojemné, vzpomínkové dílo pro fanoušky i nefanoušky všech věkových kategorií ukazuje všechna zásadní období, kterými si kapela prošla. Přestože příběh nejde chronologicky, lze se v něm snadno zorientovat. 100% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem v kině viděla trailer na tento dokument. Stačil úvodní tón Šroubů do hlavy a už jen z toho mě mrazilo po těle. Lucie: Příběh jedný kapely je zpracován osobitým stylem prostřednictvím video záznamů, většinou samotných členů kapely. Člověk tak má možnost nahlédnout zpátky do 80.- 90. let a sledovat vzestup kapely, její vpád na hudební scénu, i její postupně budovaný status legendy české rockové scény. Dokument se mi líbil, i když jsem od něj přece jen očekávala mnohem větší informovanost. Za naprostou svatokrádež považuji, že tvůrci zcela vynechali a ani na okamžik nezmínili kultovní koncert Lucie v opeře, a zejména nádhernou a dokonalou skladbu Chci zas v tobě spát s orchestrem. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Nejsem ortodoxní fanoušek, ale uznávám, že Lucie byla a je nejlepší kapela.Dokument byl skvělej a já jsem rád, že tam neprozradili nic ze své temné minulosti.Co se v kapele upeče, to by tam mělo zůstat.Zdejší oslové odkojeni bulvárem jsou zklamaní...Pobavil Michal Dvořák větou, že P.BCH. deset let neviděl a málem ho nepoznal.Prosím členy kapel Chinaski, Kryštof a podobného póvlu,aby si ten dokument několikrát pustili a ukončili kariéru.Tohle je muzika na úrovni, tohle je rock.Kdyby kluci byli američani, prosadili by se i ve světě. ()

Indy 

všechny recenze uživatele

LUCIE je top česká kapela, mám ich rád, chodím na koncerty a veľa ich pesničiek patrí medzi špičku, a tak som si tento dokument samozrejme užil. Tiež potešilo, že sa takéto hudobné dokumenty hrajú v kinách, ale kúsok málo to svojmu názvu "Príbeh jednej kapely" zostalo dlžné, keďže nejaký príbeh tento dokument moc nerozpráva, skôr sú to na preskáčku rôzne momenty ich 30-ročnej úspešnej kariéry. 7/10 ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama