foto

Magdalena Mielcarz

  • nar. 3.3.1978 (42 let)
    Varšava, Polsko

Biografie

Magdalena Mielcarz se narodila 3. března 1978 ve Varšavě. Studovala na Střední škole Jaroslawa Dabrowskiho, kde v roce 1997 úspěšně odmaturovala. V roce 1998 začala studovat žurnalistiku a politologii na Varšavské Univerzitě.

V roce 1989 debutovala v televizní minisérii pro děti PAZIOWIE, kde hrála královnu Jadwigu v režii Grzegorze Warchola. Její první velká role přišla v roce 2001 ve zfilmovaném románu Henryka Sienkiewicze QUO VADIS. Zde si zahrála křesťanskou dívku Lygii. Po tomto filmu následovalo pár menších rolí, např. Annu Henriettu, dceru krále Ludvíka XV. ve FANFÁNU TULIPÁNOVI, Evu v PODIVNÉM ZLOČINU a další. V roce 2009 ji režisér Vladimír Bortko obsadil do role polské kněžny Alžběty Mazowiecké v ruském historickém filmu TARAS BULBA.

Magdalena se spíše než hereckému povolání věnuje aktivně modelingu, ve své kariéře byla tváří mnoha módních časopisů a modelingových agentur a účastnila se i jako porotkyně v polské televizní reality show hledající novou topmodelku.

V současnosti žije a pracuje ve Spojených státech, kde se v roce 2007 provdala za amerického právníka a podnikatele Adriana Ashkenazyho a o dva roky později v roce 2009 se jim narodila dcera Maya.

giordano

Herecká filmografie

Filmy

2011 Och, Karol 2
2009 Taras Bulba
2008 Limousine
2004 Podivný zločin
2003 Fanfán Tulipán
2001 Quo Vadis

TV seriály

2007 Fałszerze. Powrót Sfory (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 10 (E10)
Episode 8 (E08)
další epizody (6)