Reklama

Reklama

Petr Hammerschmied

Petr Hammerschmied

nar. 1980
Trutnov, Československo

Biografie

Petr Hammerschmied měl už od dětství zálibu ve výtvarnému umění, fotografii a přírodě. Díky projektu Repti Planet se začal intenzivněji věnovat natáčení dokumentárních filmů se zaměřením na plazy a obojživelníky. Cílem jeho práce je osvěta a popularizace v rámci teraristiky, herpetologie a ochrany přírody.

Věnuje se nejen režii a kameře, ale i celému procesu postproduktce včetně střihu, dabingu a hudebnímu doprovodu. Koncem roku 2018 se účastnil expedice do Sultanátu Omán, kde probíhalo natáčení dokumentu o místní herpetofauně. V roce 2020 se film Expedice Repti Planet – Ománské dobrodružství umístil na 3. místě v rámci festivalu cestovatelských filmů Go Kamera v Brně.

V roce 2020 probíhalo natáčení dokumentu z Turecka, který byl zaměřen především na místní obojživelníky (Expedice Repti Planet – Turecké dobrodružství). Díky odlehčenému a lehce humornému stylu vyprávění jsou dokumentární filmy určeny nejen pro milovníky plazů a obojživelníky, ale i širšímu publiku se zájmem o cestování.

Navázal spolupráci s TV Nova a ČT, kde natočil více jak 50 reportáží v rámci pořadů Rady ptáka Loskutáka, Snídaně s Novou a Polopatě. Tématem reportáží byl především chov psů, koček, hlodavců, plazů a obojživelníků.

Javkine

Režisér

Kameraman

Scenárista

Herec

Skladatel

Reklama

Reklama