Reklama

Reklama

Daniel Koleška

Daniel Koleška

nar. 1989
Československo

Biografie

Daniel Koleška je zoolog, přesněji herpetolog – tedy člověk, který jako středobod vesmíru vnímá plazy a přírodu obecně. O zvířata se zajímal odmalička, na čemž mají největší zásluhu jeho rodiče a babička, s nimiž trávil letní prázdniny na Šumavě uprostřed nádherné přírody. Absolvoval magisterský obor Zájmové chovy na ČZU a v roce 2021 zde přednáší jako externista. Působí také jako vzdělávací pracovník v Zooparku Zájezd a jeho hlavní náplní je popularizace zoologie.

Věnuje se rovněž fotografii a na svých cestách za zvířaty navštívil již přes 30 zemí světa – mezi nimi např. Vietnam, Indonésii, Kyrgyzstán nebo Mexiko. Některé fotografie bylo možné vidět na výstavách Czech Nature Photo. Napsal několik odborných a popularizačních publikací o zvířatech a cestování.

Do dokumentaristické branže se vrhnul v roce 2018, kdy společně s kolegy Vojtěchem Vítou, Ondřejem Trávníčkem a Petrem Hammerschmiedem vyrazili do Ománu natáčet plazy. Vznikl tak dokument Expedice Repti Planet - Ománské dobrodružství, který se týmu podařilo dokončit v roce 2020.

Dan "Joker7" Koleška

Herec

Scenárista

Reklama

Reklama