foto

Evellyn Pacoláková

  • nar. 24.1.1975 (45 let)
    Košice, Slovensko, Československo

Biografie

Narodila se ve znamení Vodnáře (podle čínského horoskopu je Zajíc) ve slovenských Košicích. Po studiích na JAMU v Brně nastoupila do angažmá v olomoucké činohře, kde se brzy stala výraznou členkou souboru a ztvárnila tu řadu krásných rolí: hrála Mahulenu ve hře Radúz a Mahulena, Sylvii ve Dvou kavalírech z Verony, Katynku v Katynce z Heilbronnu, Taťánu v Evženu Oněginovi, Markétku v obou dílech Goetheho Fausta, Barunku a Boženu Němcovou ve hře Mně zašlá léta vraťte či paní Lyonsovou v muzikálu Pokrevní bratři. O jejím výrazném hereckém talentu svědčí Ceny za nejlepší výkon sezony 2000/2001 (Larisa v inscenaci Bez věna), sezony 2003/2004 (Beatrice v Mnoho povyku pro nic) a především Cena Thálie 2005 pro mladého činoherce do 33 let. Rozhodující vliv na její herecké zrání měl režisér Peter Gábor, s nímž v Olomouci často a ráda spolupracovala. Od roku 2008 je v angažmá v Městských divadlech pražských.

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2018 Teambuilding
2009 Tango s komármi
1999 Král ozvěny (TV film)
1998 Třináctá klec (TV film)

TV seriály

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Rodinné hodnoty (S02E06)
Pravdy, polopravdy a lži (S01E19)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Dobrý skutek (S05E21)
2005 Ulice (TV seriál)
2001 Četnické humoresky (TV seriál)
Směšný vrah (S01E06)

Divadelní záznam

1998 Král se baví (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky