Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

GlaDOS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohnivý kuře je hodně divný schizofrenní seriál. Původně jsem ho označil odpadem, teď měním na dvě hvězdy. S odřenýma ušima. Je nápaditější, než většina konkurence, ale v mnohém se jim podobá. Téma gastronomického prostředí je ovšem nevyužito. První díly se snažily z tématu těžit, zhruba po dvaceti epizodách je ovšem Ohnivý kuře značně Ulicoidní. Některé díly ujdou a dá se u nich vydržet, některé jsou podprůměrné a jen tak okrajově se v dílu mihne příprava jídla, aby si seriál opodstatnil recept, když běží titulky. Na to, že má být seriál komedie, vtipy většinou vyzní do ztracena (nebo jsou zabité zbytečným vysvětlením) a nejhorší je, když se snaží být vážný. Scénáristi jsou úplně posedlí tím, že postavy pořád odkládají důležitá témata/rozhovory. Když už je na scéně konflikt, ten nemá čas na toho a ta teď musí udělat tohle a teprve potom si může s druhým promluvit. Takto jsou schopni natáhnout konflikt na několik dílů, takže mám skoro pořád pocit, že se vůbec nic neděje a 90 % času sleduji vatu. Ani ten product placement se scénáristům nedaří nějak rozumně integrovat, vždy to působí směšně. Scénář je prostě zoufale podprůměrný, ale občas se v něm objeví záblesk něčeho ne úplně marného. Dvě hvězdy dávám hlavně za některé sympatické postavy. Dolanský je fajn herec a skoro je ho tady škoda, protože Burák působí dost uťáple. Babčáková ovšem hraje zápornou roli výborně. Také se mi líbí Prachař. Jakub ani omylem, ale jeho otec David hraje Bédu velmi dobře. A našlo by se dalších pár fajn herců. Bohužel na každého takového připadá buď někdo, kdo se do role nehodí, nebo má prostě mizernou roli. Linda Rybová hraje tak nepříjemnou, otravnou a pasivně agresivní semetriku, že ji máte chuť popadnou za ramena a pořádní s ní zatřást, ať se to v ní trochu porovná. Liu je také srandovní postava. Ohnivý kuře pomocí něj pokrytecky kritizuje Čechy a jejich lásku ke stereotypům, ale pak dělá úplně to stejné, protože Liu je sám strašně stereotypní postava (evidentně má jen jediný typ alkoholu s naloženým hadem). A v negativním duchu bych mohl dál pokračovat. Přesto Ohnivý kuře skoro pravidelně sleduji jako guilty pleasure. Pomozte mi prosím. ()

Steve661 

všechny recenze uživatele

Měnim svůj názor. Prvních max 20 dílů je to koukatelný a doceal sranda pak je ale dalších 30-40 totální vztahová nuda o hovně. Růžovka, Ulice jak přes kopírák akorát místo jehel a stříkaček tam jsou dorty a kuřecí křidýlka. Nic se tam neděje, postavy plitké a koukal jsem na to tak nějak ze zvyku, když nebylo co dělat. Od cca 50. dílu se děj trochu zvednul, mělo to spád, trochu to tam zase žilo, ale stejně bylo na míle daleko vidět, ty hrozné výkony neherců, slabá produkce, typická soap opera kamera, atp... Ovšem od nějakého +- 65 dílu se to zase vrátilo do starých hovnových kolejí. Nic se tam neděje, postavy jsou už trapné, snaha navrátit tomu ten úplně prapůvodní "vtip" je ta tam. Opět se tam řeší úplný hovna a vrcholem všeho je pro mě aféra změny investorů toho logistického centra. SPOILER :D : Jde o to že Mikův brácha uzavře kšeft na stavbu čehosi s Mickovým úhlavním nepřítelem Danielem, ale pak ho menší lží z kšeftu vykopne a zakázku dostane jiný investor. Místo toho, aby byl Prachař nadšen, tak se pobouří, jak je to neférový a běží to říci svému otci. Na této hlavní dějové lince jsou pak vystavěny další díly cca 4-5. Tak to byl modelový příklad toho jaké nesmysly a podřadné blbosti se tam řeší. JO a věc, které mě ale skutečně DOJEBALA je ten strašlivý product placement nebo recept placement. 2 postavy v montérkách u ohně dělají jídlo v kotlíku a vede se tam diskuze o zahušťování a gramáži jednotlivých surovin....seems real :D nebo se starý Trébl divý, co mu přišlo za obálku a Junior mu s úsměvem na rtech vysvětlí, že se RWE přejmenovalo na něco jiného, ale že VÝHODNÉ SLUŽBY A BALÍČKY ZŮSTÁVAJÍ. Rada pro spotřebitele: RADŠI SE NA TO NEKOUKEJTE NEBO ZJISTÍTE, JAKÝM SMĚREM SE UBÍRÁ NÁŠ FILMOVÝ/TELEBIZNÍ PRŮMYSL ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trochu nerozumím tomu, proč se na seriál dívají ti, jež očekávají intelektuální zábavu a pak jsou zklamaní, že seriál nenabízí intelektuální zábavu. Je to klasická studiovka jen s tím rozdílem, že na rozdíl od Ordinace či Cest domů tohle nejsou jen vztahy, ale najdeme zde celou škálu úskalí. Od podnikatelských problémů přes vztahy, ale také kuchařské zajímavosti, což potěší nejednu domácí kuchařskou kutilku či kutila. Není to klasický tupý seriál, kde se řeší jen kdo s kým a jak dlouho a pak kdo koho za koho vymění. Mě baví M. Suchánek a jeho rodina, zvláště pak Malvína, dále je docela vtipná cukrářská dvojka v čele s Kristýnou Leichtovou. Jakub Prachař a Jan Dolanský ze začátku bavili o něco víc. A méně prostoru dostal i vychytralý Vietnamec, který mě bavil hodně. Je to zkrátka seriál o vaření a ještě o trošce něčeho víc. Ale mě to baví. Je to zkrátka oddychovka, u které nemusíte přemýšlet, a ani se to po vás nežádá. Po krvelačných zprávách z války proti IS a depresivních zprávách z poslanecké sněmovny je to docela fajn si takhle odpočinout u běžného seriálu, u kterého se, na rozdíl od jiných podobných seriálů, dá i zasmát. ()

MFloyd odpad!

všechny recenze uživatele

Výborný marketingový tah aneb... vezmeme 2 věci, které v ČR lidi nejvíce sledují... vaření a seriály o ničem a tradá... ohnivý kuře je na světě. Proto se ani moc nedivím lepšímu hodnocení, který dokonce vytáhlo seriál z odpadu na "modráka". Ve skutečnosti ale nevidím jediný rozdíl oproti třeba ulici, nebo přístavu, nebo.... prostě úplná klasika ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

TV Prima začíná být se svými seriály stejně smešná jako Nova. Proč do těch projektů naši herci lezou? To by pro prachy udělali opravdu všechno? Dyť ty seriály jsou tak primitivní. Jednou je to o Moravě, jednou o přístavu, jednou o hospodách, ale je to pořád to stejné. Pořád stejně křečovíte. Bohůžel, opět musím dát jenom jednu hvězdu. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Interiér seriálu se natáčí v pražských ateliérech v Holešovicích. Ve stejných ateliérech, kde se od roku 2012 natáčel seriál Gympl s (r)učením omezeným (od r. 2012). Některé chodby a dekorace z Gymplu jsou použity i v seriálu Opilý kuře. Rovněž stený štáb i herci působili v obou seriálech. (kytka.patrik)
  • Za celé období natáčení bylo spotřebováno 1 272 000 kusů papírů A4 = 2 544 balíků papírů = 6 360kg papíru. Toto množství papíru by zakrylo plochu 79 067 metrů čtverečních (téměř 8 hektarů plochy). (TheSlezy)

Reklama

Reklama