foto

Desi Arnaz Jr.

  • nar. 19.1.1953 (66 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Desi Arnaz Jr. /narozen jako Desiderio Alberto Arnaz IV/ je americký herec a hudebník, syn známých kabaretních umělců Lucille Ball a Desi Arnaze.

Arnaz se narodil v Los Angeles, má starší sestru Lucii Desirée Arnaz, která se narodila v r. 1951. Jeho narození bylo jedním z nejsledovanějším v televizní historii. Jeho rodiče byli hvězdami amerického televizního sitcomu I LOVE LUCY /1951-1957/  a Lucillino těhotenství bylo součástí příběhu, což bylo v té době něco nevídaného. Ve stejný den, kdy Lucille dala život svému synovi Desimu Jr., dala život i svému fiktivnímu dítěti „Little Rickymu". Little Rickyho hrála dvě dvojčata Richard a Ronald Lee Simmonsovi /1953-1954/, v pozdějším věku jej hráli Joseph a Michael Mayer /1954-1955/. Šestiletého Rickyho hrál pak Keith Thibodeaux, vystupující na jevišti pod jménem Richard Keith. Důkazem jak velmi byla veřejnost zainteresována do tohoto nezvyklého příběhu je skutečnost, že Desi Arnaz Jr. se objevil na titulní stránce vůbec prvního televizního programu s titulkem: „Lucyino 50.000.000 dolarové dítě."

Ve dvanácti letech byl Arnaz členem skupiny Dino, Desi & Billy. Dalšími členy byli Dean Paul Martin – syn Deana Martina – a Billy Hinsche. V roce 1965 kapela zabodovala s hity „I'm a Fool" a „Not The Lovin' Kind". V sitcomu LUCY'S HERE /1968-1974/, hrál spolu se svou sestrou Lucií děti své fiktivní matky Lucille. V roce 1974 hrál Arnaz titulní roli ve westernu BILLY TWO HATS /1974/ s Gregory Peckem. Hlavní roli si střihnul i ve filmu JOYRIDE /1977/, kde mu sekundovali v té době dětští herci Mellanie Griffith, Robert Carradine a Anne Lockhart.V těch časech navštěvoval Arnaz University High School v západním Los Angeles.

V 80. letech rozšířil své herectví o účinkování v televizních produkcích a hlavní rolí ve sci-fi seriálu AUTOMAN /1983-1984/. Ve filmu THE MAMBO KINGS /1992/, natočeném dle románu oceněném Pulitzerovou cenou, hraje svého otce, ve filmu vystupujícím pod jménem Ricky Ricardo.

V letech 2002-2007 byl vice-prezidentem rady režisérů centra Lucille Ball-Desi Arnez Center v Jamestownu v New Yorku. Rezignoval po hádce s výkonným ředitelem ohledně směřování tohoto institutu. V roce 2007 spolu se svou sestrou Lucií převzal na vyhlašování 5th Annual TV Land Awards ocenění Legacy of Laughter pro jejich zemřelou matku.

V současné době koncertuje se znovuobnovenou dětskou kapelou Dino, Desi & Billy, tentokrát nazvané Ricci, Desi & Billy. Ricci Martin je nejmladší ze synů Deana Martina. Skupina hraje svou původní tvorbu, stejně jako písně kapely z raných let. V říjnu 2011 Arnaz odehrál koncert pod názvem Babalu v auditoriu Coolidge Auditorium of the Library of Congress. Představení bylo podpořeno ve spolupráci s Library's Lucille Ball a Desi Arnaz Collection.

Arnaz má dceru Julii Arnaz z nemanželského vztahu. Byl ženatý s Lindou Purl v letech 1982 až do jejich rozvodu v roce 1984. 8.října 1987 si vzal Amy Lauru Bargiel. Žijí spolu v Boulder City v Nevadě se svojí adoptovanou dcerou Haley Arzan, kde vlastní místní divadlo Boulder Theatre. Toto bylo přestaveno z původního kina na divadlo a je domovem i baletního souboru Boulder City Ballet Company.

Narodil se ve stejné nemocnici jako Micky Dolenz, Natalie Cole nebo jeho bývalá dívka Liza Minelli.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1992 Králové mamba
1983 Dům dlouhých stínů
Night the Bridge Fell Down, The (TV film)
1982 Fake-Out
1981 Advice to the Lovelorn (TV film)
1980 Gridlock (TV film)
1979 Crisis in Mid-air (TV film)
1978 How to Pick Up Girls! (TV film)
Odvaha a vášeň (TV film)
Svatba
To Kill a Cop (TV film)
1977 Black Market Baby (TV film)
Flight to Holocaust (TV film)
Joyride
1976 Having Babies (TV film)
1974 Dva klobouky
1973 Marco
She Lives! (TV film)
Voyage of the Yes, The (TV film)
1971 Mr. and Mrs. Bo Jo Jones (TV film)
Red Sky at Morning
1966 Murderers' Row

TV seriály

1986 Matlock (TV seriál)
1983 Automan (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1975 Medical Story (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1972 V ulicích San Francisca (TV seriál)
1970 Night Gallery (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
Medical Center (TV seriál)
The Brady Bunch (TV seriál)
1968 Here's Lucy (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)
1967 The Mothers-In-Law (TV seriál)
1962 The Lucy Show (TV seriál)
1951 I Love Lucy (TV seriál)

Dokumentární

2001 I Love Lucy's 50th Anniversary Special (TV film)
1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)

Host

TV pořady

1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 The Alan Thicke Show (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1971 Mantrap (TV pořad)
1967 The Kraft Music Hall (TV pořad)
1965 The Dean Martin Show (TV pořad)
The Hollywood Squares (TV pořad)
1964 The Hollywood Palace (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
The Mike Douglas Show (TV pořad)
1956 The Dinah Shore Chevy Show (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky