foto

Jelena Ljadova

  • nar. 25.12.1980 (40 let)
    Moršansk, Sovětský svaz

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Leviatan (2014)

    - Spoiler: Když je poprvé zobrazen styk mezi Lilyí (Elena Lyadová) a Dmitrim (Vladimir Vdovichenkov) není jasné, jestli se jedná o jejich první intimní setkání nebo jestli mezi měli dlouhodobější aférku. Režisér Andrej Zvjagincev se rozhodl, že nechá diváka, aby si "vytvořil vlastní film". Ze stejného důvodu se nedozvíme, co přesně se stalo u jezera, kde byl pár přistižen při činu. (KidWithGun)

  • Leviatan (2014)

    - Herečka Jelena Ljadova získala za postavu Lilie v roce 2015 Ocenění "Golden Eagle" za nejlepší ženský filmový herecký výkon. Toto ocenění v Rusku uděluje od roku 2003 každoročně Národní akademie filmových umění a věd. (lioncel)

  • Zeměpisec, který propil globus (2013)

    - Herečka Jelena Ljadova získala za roli Naděždy, manželky hlavního hrdiny, v roce 2014 ´Ocenění "Golden Eagle" za nejlepší ženský filmový herecký výkon. Toto ocenění v Rusku uděluje od roku 2003 každoročně Národní akademie filmových umění a věd. (lioncel)

Herecká filmografie

Filmy

2021 Batya
2019 Tvar
2018 Dovlatov
Děň do
Rubež
2016 I-sajděr
2015 Orlean
2014 Leviatan
2013 Zeměpisec, který propil globus
2012 Solo na saxofoně (TV film)
2011 Jelena
2009 Buben, baraban
2005 Snění o kosmu
Sobaka Pavlova
Soldatskij děkameron

TV seriály

2020 Psich (TV seriál)
Slučajnyj kadr (TV seriál)
2018 McMafie (TV seriál)
2015 Izmeny (TV seriál)
2013 Pepel (TV seriál)
2012 Inkassatory (TV seriál)
Vremja Sindbada (TV seriál)
2011 Bijenije serdca (TV seriál)
Ja doždus (TV seriál)
2009 Braťja Karamazovy (TV seriál)
Isčeznuvšije (TV seriál)
Moskovskij dvorik (TV seriál)
Vozvraščenije Sindbada (TV seriál)
2007 Zaveščanije Lenina (TV seriál)