Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Realizačně velkorysá adaptace stejnojmenného bestselleru Mishy Glennyho (česky vydalo Argo v roce 2009). Scénář napsal na Oscara nominovaný Hossein Amini (Drive), režíroval žánrový specialista James Watkins (Žena v černém, Černé zrcadlo), hlavní roli nejmladšího člena ruské mafiánské rodiny Godmanových, žijící v londýnském exilu, ztvárnil James Norton (Šťastné údolí, Vojna a mír, Grantchester). Ve chvíli, kdy začne temná rodinná minulost ohrožovat život jeho otce i dalších blízkých, je Alex Godman, dosud bezúhonný absolvent elitních západních škol a majitel prosperujícího investičního fondu, nucen jednat. Postupně je vtahován do kriminálního prostředí, kde musí bojovat nejen o bezpečí těch, které miluje, ale i o svou duši. Jedním z ústředních témat na pozadí dramatického příběhu osmidílné série – jak napovídá název – je globalizace organizovaného zločinu, kterému se také nevyhnula tzv. mcdonaldizace. Novodobé mafiánské války se vedou spíše v zasedačkách než v ulicích, utrpení a zmařené životy za sebou ale zanechávají stále stejné. Natáčelo se v různých koutech světa (Velká Británie, Rusko, Chorvatsko, Česká republika, Indie, Izrael). Série vznikla v koprodukci britské veřejnoprávní BBC a americké společnosti AMC. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Je vidět ,že když se k dobrému scénaři vyberou pečlivě herci je to nádhera.Myslím dokonalost zpracován- příběh mafiánů je v jiné rovině.Zklamal mě Roden byl jakoby v křeči ale asi to bylo tím že neměl dost prostoru se projevit.Profesionální výkon Nortona .Dobrá kamera .SKVĚLÁ REŽIE.Divák je udržován ve stavu napětí protože pokud se na chvíli podíváte jinam na obrazovce se odehraje něco klíčového a můžete potom tápat:co se sakra děje???? Obzvlášť kvituji že dávají dva díly najednou.Jen ten dabing kdyby byl výraznější.nedávno jsem viděla film nadabovaný brněnskými herci a to je o něčem jiném.Ale jinak absolutní spokojenost ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriálu určitě pomohl český nádech v podobě pražských míst a Karla Rodena. I díky tomu mi celý ten námět přišel daleko zajímavější, než asi ve skutečnosti je. Jinak by to byl asi totální průměr. Až profesorsky natočeným britským seriálem bez špetky emocí, ale s jasnou myšlenkou a určitou vypovídající hodnotou. Co mi je ale po nějakých rádoby zlodějíčcích, kteří žijí v duchu pojmu Mcdonaldizace. Akorát to opět potvrzuje, kdo v dnešní době vládne světem. Někdo jim říká Zednáři, někdo prostě ti, kteří mají peníze, protože ti, co mají peníze, mají také moc. Říkejte si tomu jak chcete, ale tento seriál je jasným důkazem toho, jak to ve světě vypadá. Každopádně musím říct, že když už nic jiného, tak James Norton mě za krátkou dobu už podruhé o svém herectví jasně přesvědčil. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Takový Kmotr ve světě hackerů a PC. Vcelku vydařený příběh a zajímavě prokreslené postavy se s předposledním dílem rozpadnou do naprosto nelogického propletence a nesmyslu, kdy postavy jednají zcela protichůdně oproti tomu, jak se chovaly dosud. Ne, opravdu jsem nechápala onu tajemnou výhružku jinak, než že scénárista potřeboval pokračovat dál. A už vůbec nepochopitelná byla motivace seniora, který dvou objednávkou zcela popřel to, co Alexovi těsně před tím vtloukal do hlavy. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

BBC umí natočit i novodobou mafiánskou podívanou. Špinavý byznys se dnes odehrává v honosných kancelářích a na opulentních večírcích, většinou pod rouškou dobročinných akcí. Každý správný mafián má top bankéře, který umí pracovat s účty a fondy, jako cukrář s těstem. Špinavý prachy z nelegálních obchodů protáhne přes půl světa a ejhle vše je v cajku. Kdo nechce hrát s pravidly McMafie, tak okusí staré metody. Násilí a zbraně. Příběh mladíka z ruské, mafiánské rodiny, který chce vést košér život, ale nějak z toho zkrátka nejde vystoupit, ať chce sebevíc. Jeho přeměna v chladného mafiána je dokonalá. Minimalistická podívaná s luxusní atmosférou a lokacemi. Hodně konverzační, minimum akce. A hlavně James Norton nám ukazuje, jaký by byl parádní 007. Velmi britský, okouzlující a bondovský. A doufám, že i bude. Chtělo by to druhou sérii. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho jak vlastně funguje mafie 21.století. Nikdo nechce vidět vraždy, protože na to jsou všichni velice citliví potažmo hákliví. Ovšem pořád to funguje stejně, zlikviduj svého nepřítele nebo jinak tě zlikviduje on sám. A vše se děje v kanclu v perfektním obleku a u počítače. A i když se ze začátku rozhodneš, že TY jako novodobý vzdělaný Rus, který žije od 10 let v Londýně, rozhodně nikdy nebudeš dělat ty špinavé obchody, tak se postupně dostaneš kvůli vlastní rodině, aby byla "šťastná a spokojená" k tomu, že to vlastně začneš dělat. Takže se vlastně vůbec nic nemění a je to pořád stejné, akorát v poněkud sofistikovanějších mantinelech. A o to je to horší, protože je to daleko hůř dohledanětější. Tohle rozhodně stojí za podívání. Za mě 100% ()

Galerie (182)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel na několika místech na světě: Bělehrad (Srbsko), Praha (Česká republika), Tel Aviv (Izrael), Mombaj (Indie), Moskva (Rusko), Istanbul a Izmir (Turecko), Káhira (Egypt), dále ve Velké Británii, Belize a Chorvatsku. (Yardak)

Reklama

Reklama