foto

Helena Lia Tachovska

  • nar. 5.8.2001 (17 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Helena Lia Tachovská začala fotit ve svých 2,5 letech do časopisů módu a ilustrační foto. V roce 2005 vyhrála konkurz na roli Mischy ve čtvrtém pokračování hororu o kanibalovi Lecterovi – Hannibal - Zrození. Ztvárnila několik epizodních rolí v televizi i filmu, např. Velmi křehké vztahy, Kočky a v seriálu Černá sanitka.

Na podzim 2008 dotočila spolu s Aňou Geislerovou, Pavlem Liškou, Jiřím Langmaierem a Luckou Šteflovou televizní film Divnovlásky pod režijním vedením Petra Slavíka. Dne 26. 9. 2009 za tento film obdržela spolu s Lucií Šteflovou na festivalu filmové a televizní komedie „Novoměstský hrnec smíchu“ cenu Zdeňka Podskalského za nejvýraznější výkon mladého tvůrce.

Další film, který se dokončil na konci roku 2009 a ve kterém hraje menší roli „Helenky“, dcery vynikající herečky Zuzany Bydžovské, byl Mamas & Papas. V letech 2011–2013 jí bylo možné vídat v seriálu Ulice, kde hrála Marcelu, spolužačku Emy Liškové.

Od roku 2011 se věnovala teorii divadelního herectví, nejprve v dramatickém kurzu divadla GONG, později byla členkou divadelního souboru RADAR. V roce 2013 se zúčastnila ojedinělého projektu televize Prima. Dokumentární formou zpracované reálné příběhy se pod názvem Křižovatky života zabývají sociální tématikou. Zde vytvořila v 6. epizodě dívku Michaelu.

V poslední době jí je možné vidět v drobnějších rolích u filmu i v televizi, např. jako svědkyni v projektu soudních případů na TV Barrandov – Soudkyně Barbara.

Vlaďka Dina "VladkaDina" Tachovská

Herecká filmografie

Filmy

2015 Rybička (TV film)
2010 Mamas & Papas
2008 Divnovlásky (TV film)
2007 Hannibal - Zrození

TV seriály

2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Dvojčata (S07E04)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Přicházejí s nocí (E14)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2015 Soudkyně Barbara (TV pořad)
2013 Křižovatky života (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace