Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

Olík 

všechny recenze uživatele

"Nový programový ředitel televize Barrandov František Borovský přichází měsíc po svém nástupu s první programovou novinkou"...........chápu, pan Bobrovský před tím šéfoval slovenskou "Jojku", kde diváky už nějakou dobu "obšťastňuje" Súdna sieň, jejíž nemaskovaným plagiátem Soudkyně Barbara je......... ale pane Bobrovský, to jste se teda ze startu moc nevycajchnoval, tohle je ozajstná sebevražedná road to perdition. I když na druhou stranu, rozhodně nejsem objektivním kritikem.....viděl jsem sotva necelé dva díly a to ještě omylem. Ale stejnak zvedněte ruku, vy kdo jste pravidelnými diváky. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Je to samozřejmě přitažené za vlasy, ale zas tolik bych to neodsuzoval. Díky své stručnosti a občasným zaujmutím divákovi pozornosti u mě Soudkyně Barbara zabodovala. Ale rozhodně to není nic světoborného. Je to ovšem krásná příležitost pro začínající herce. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 55% (2*) | ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dle mého na odpad to není, nicméně co pořadu chybí nejvíce, je jistá dávka autentičnosti a alespoň trochu více zachování soudního protokolu. Kdo už někdy u soudu byl, ať už jako přímí účastník, či jen pozorovatel, tak musí vědět, že takto by to nešlo. Když jste nemocní a máte teplotu, tak se na to koukat dá. Viděla jsem asi 8 dílů a u dvou jsem se i zasmála. Také nelze pominout fakt, že se v pořadu mohou vyřádit začínající herci a perspektivní ochotníci. Za mne 35% za mnohdy naprosto paradoxní situace a fešnou soudkyni, ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Čestná, drsná a spravedlivá. Soudkyně Barbara. S pomocí hudby od Two steps from hell zastaví každé zlo, které by se mohlo páchat v tomto státě! Silná žena, jež pomocí "poplatků za porušení kázně, v hodnotě 5000" dokáže odřídit celé soudní řízení jen svou autoritou. Tento pořád patří mezi další pecky stanice Bizárov, ovšem vyznačuje se tím, že člověka doopravdy zajímá, co za hnůj a "úchvatné" herecké výkony přijde v dalším díle. Bohužel, komentář je zbytečný. Mnohem lepší je ukázka přímo v komentáři. Tak začínáme! 35letá paní Jana zdědila pozemek po svém otci, který vlastnil studnu. Proti ní stojí její bývalý přítel, který podal žalobu, protože si do studny chodil pro vodu a ona ji zahradila. Soudkyně Barbara poslušně vyslechne obě strany, ovšem kde leží pravda?! Paní Jana tvrdí, že ohrazení pozemku ŽELEZNIČNÍMI PRAŽCI bylo naprosto v pořádku a že přímo to, že jimi obestavěla studnu a kolem to smrdí vůbec nevadí, protože je to její pozemek. Naproti tomu pan přítel, říkejme mu Igor, si stojí za tím, že ve studně byla křišťálová vodička a že starý otecko by jim ji určitě ponechal, zatímco jeho mladá dcerka, zhýčkaná městem, je jenom podvodná svině. Spor se začíná vyhrocovat, padají ostré výroky! "Vždyť ty pražce stejně smrdí jak hovno!" "Však se to říká v hospodě, že seš jen blbá kráva" "Bez tak je to jenom proto, že jsme se rozešli a ty jsi se se mnou nevyspal!" Soudkyně Barbara musí pana Igora krotit! "Uděluji vám pokutu 5000 korun za rušení soudního řízení." "Uděluji vám pokutu 5000 kč za rušení soudního řízení: ještě jednou a budu nucena zrušit soud!" "Pane navrhovateli, chcete abych ukončila soudní líčení? Dostáváte pokutu 5000!" "Děkuji" "NENÍ ZAČ!". Následují předvolání svědků. Paní Pavla, kamarádka Jany, je si se svým přesvědčivým hereckým výkonem jista, že vyhrála Oscara a hrdě konstatuje, že pan Igor může paní Janě vlézt na záda, protože ona má pravdu. Igor však předvolává svého zachránce - Bohouše z hospody! Bohouš se sice vytasí s plánem z roku 1936, ve kterém stojí, že pozemek dříve nepatřil nikomu, ale poté Igora hanebně zradí! Domnívá se totiž, že Igor pouze žárlí, že ho Jana opustila. Poslední svědek, který pomáhal stavět plot, se jen vyjádří v tom smyslu, že pražce vůbec nesmrdí a je to mnohem lepší než plot. SOUDKYNĚ BARBARA ROZHODNE - NEPŘEPÍNEJTE! - BUM, reklama - "Kurňa, co to je? Dnes večer na TV Barrandov"---"Seš jenom blbá kráva!" "A ty nemanželské dítě?" "Cože?" "Nebezpečné vztahy s Honzou Musilem, již zítra večer!" bla bla bla....o 10 minut později. "Soud praví, že paní Jana má pravdu." KONEC POŘADU! Naprostý bizár, totální a unikátní, ale je to sranda sledovat, takže 1* dát musím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od soudu si zajdeš koupit párek v rohlíku, vrátíš se a pokusíš se na pobryndaným cáru papíru přečíst, co ti scenárista nacpal do huby. Kolem celýho Barrandova se už dávno začal kroutit časoprostor. Proč ne seriál? Proč jakási fiktivní reality show? Při sledování dosahuje moje konsternace takových hodnot, že s těma blábolama v soudní síni soucitně souhlasim. Herci neherci nepopsatelně komicky kombinují snahu o afektované chování se spisovnou formální mluvou, "soudní síň" vypadá jak papundekl z osmdesátých let a s právním prostorem má soudkyně Bára společný sotva název. Rozsudek vynesen - nechtěná zábava je ovšem na pekelně vysokém levelu! Jeden z těch škvárů, jehož sledování je guilty pleasure tak velikým, že se skoro bojim žaloby za mou nestoudnou potřebu dělat si z Barbary zvukovou kulisu. Obří plus za epizody, v nichž se objevují ostřílenější (ne)herci a posouvaj tu zábavu, někdy zřejmě improvizačně, na level, kde už se dá považovat snad i za záměrnou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Za jeden natáčecí den se natočí celkem 4 díly. (ČSFD)
  • Nakrúcanie prebiehalo v Bratislave v kulisách totožných so slovenskou verziou. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama