foto

Dalip Singh

  • nar. 27.8.1972 (46 let)
    Dhirana, Himachal Pradesh, Indie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dalip Singh Rana se narodil 27. srpna 1972 (Dhirana, Himachal Pradesh, Indie). Je to rajputo-indický profesionální wrestler a herec, známý pod svým jménem z ringu The Great Khali. Dalip je se svojí výškou 2,16 metrů a váhou okolo 180 kilogramů (400 pounds) nepřehlédnutelný. Jeho otec Jwala Ram a matka Tandi Devi jsou normálního vzrůstu, je jedním ze sedmi sourozenců, ale dědeček měl výšku 1,98 metrů.

Kvůli chudobě moc do školy nechodil, ale pro svoji výšku a sílu začal pracovat v mladém věku jako rozbíječ kamenů u silnice. Za denní mzdu kupoval chleba pro svoji chudou rodinu. Jak dospíval, začal hrát různé sporty a dokázal, že je dobrým sportovcem. Zalíbila se mu také kulturistika a při práci se jí věnoval.

Generální ředitel punjabské policie Mr. M.S. Bhullar viděl Dalipa a jeho kulturistický talent a rozhodl se mu pomoci. V roce 1993 dostává práci policisty u punjabské policie, protože má více finančních prostředků, začíná se kulturistice více věnovat. Po letech tvrdé práce a cvičení vyhrává kulturistický titul Mr. India v letech 1997 a 1998.

V roce 1999 odjíždí za podpory přátel a rodiny do USA s pracovním povolením a připojuje se k wrestlingové škole All Pro Wrestling, kde několik měsíců trénuje a učí se wrestling (zápasení). Jeho debutový zápas v All Pro Wrestling (APW) se konal v říjnu 2000. Dalip Singh a jeho tag teamový partner Tony Jones zápasili proti The West Side Playaz. Od říjnu 2001 do března 2002 zápasí pod New Japan Pro Wrestling (NJPW).

Na nějaký čas se vrací do Indie, kde tráví čas s rodinou. V roce 2004 dostává nabídku zahrát si v hollywoodském filmu TRESTNÁ LAVICE (2005). Od 2. ledna 2006 se Dalip Singh stává první indickým profesionálním wrestlerem u World Wrestling Entertainment (WWE). V roce 2007 se stává World Heavyweight Champion (světovým šampionem v těžké váze) a je také držitelem ceny Slammy Award za "Damn!" Moment of the Year (2008) The Great Khali políbil kameru. V říjnu 2011 končí jeho smlouva s WWE a Khali se vrací do Indie, aby pokračoval v herecké kariéře.

Khali je velmi nábožensky založený člověk (Sikh). Medituje každý den. Nekonzumuje alkohol, drogy, tabák a kafe. Za svoji výšku nevděčí gigantismu ani akromegalii. Každý den trénuje ráno a večer v posilovně dvě hodiny. Od 27. února 2002 je jeho ženou Harminder Kaur. Jeho zápasnické jméno "The Great Khali" je podle hinduistické bohyně Kali. V roce 2007 podstoupil chirurgický zákrok na obou kolenou, protože klouby ztrácely svojí pružnost. Dalipův obvod hrudníku je 1,6 metrů. Dalip Singh Rana je též známý pod jmény Giant Singh, Khali, The Great Khali a Dalip Singh.

Objevil se v nespočtu dokumentů a pořadů z prostředí wrestlingových zápasů. 26. května 2005 se objevil v NOČNÍ SHOW CONANA O'BRIENA. Jeho první filmová příležitost přišla s filmem TRESTNÁ LAVICE (2005). Následovaly další americké filmy DOSTAŇTE AGENTA SMARTA (2008) a SUPER MAC (2010). Doma v Indii si zahrál ve filmech KUSHTI (2010) a RAMAA: THE SAVIOUR (2010).

Rominator

Herecká filmografie

Filmy

2012 Po stopách Marsupilamiho
2010 Kushti
Ramaa: The Saviour
Super Mac
2008 Dostaňte agenta Smarta
2005 Trestná lavice

TV seriály

2012 The JBL and Cole Show (TV seriál)
2010 Haló, tady Indie (TV seriál)
Královská dvojčata (TV seriál)

Dokumentární

2010 The John Cena Experience
2008 Nature Boy Ric Flair: The Definitive Collection - a.z.

TV pořady

2018 WWE Greatest Royal Rumble (TV pořad)
2017 WWE Battleground (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2017 (TV pořad) - a.z.
2014 WWE Battleground (TV pořad)
WrestleMania XXX (TV pořad)
2013 WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
2011 WrestleMania XXVII (TV pořad)
2010 WWE NXT (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad) - a.z.
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Bash (TV pořad)
WWE Breaking Point (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2009 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Superstars (TV pořad)
2008 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
2007 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2007 (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE One Night Stand (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE The Great American Bash (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WrestleMania XXIII (TV pořad)
2006 WWE Hall of Fame 2006 (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
1999 WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace