Reklama

Reklama

Jakub Urbánek

Jakub Urbánek

nar. 25.02.1991 (33 let)
Brno, Československo

Biografie

Vystudoval Gymnázium Pavla Křížkovského s uměleckou profilací. V roce 2016 absolvoval brněnskou JAMU, kde studoval v ateliéru činoherního herectví Aleše Bergmana a asistentky Jany Štvrtecké.

V klauzurách si vyzkoušel role Benedicka (W. Shakespeare), Arnolfa (Moliére) a Leandra (Moliére). Nastudoval monodrama „Banzai“ od Václava Helšuse v režii Petra Halberstadta. Ve Studiu Marta hrál v inscenacích „Romeo a Julie“ postavu Monteka (režie: Aleš Bergman), „Ó, Brno“ (režie: Dodo Gombár), v Divadle na Orlí (JAMU) v inscenaci „Kazimír a Karolína“ hrál postavu France Merkela (režie: Michal Skočovský, 2015).

Spolupracoval s ateliérem RTDS (JAMU) a Českým rozhlasem Brno na nahrávání rozhlasových her. Zahrál si Ernieho ve hře „K-PAX, Svět podle Prota“ (režie: Petr Halberstadt) v soukromé produkci StageArtCz a člena Chóru („Král Oidipús“, režie: Martin Františák, Národní divadlo Brno).

Od září 2016 je v angažmá Jihočeského divadla České Budějovice, kde se objevil v rolích Timothyho („Přísámbůh!“) a Jureho („Knězovy děti“). Dále se objevil v inscenacích „Kati“ (premiéra 10.2. 2017) a „Dekameron“ (premiéra 7.6. 2017 – Otáčivé hlediště v Českém Krumlově).

Jako správný jamák umí žonglovat a vařit. Kromě divadla ho baví folklórní tanec a zpěv. Má rád auta, motorky a verše Jana Skácela.

Jihočeské divadlo

Herec

Seriály
2022

Duch

 

Krysa (E01)

 

Případy 1. oddělení

 

Romeo a Julie (S03E09)

2019

Modrý kód

 

Štěstí v neštěstí (S04E09)

2018

Modrý kód

 

Nové pořádky (S02E58)

Reklama

Reklama