Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když učitelka Jaroslava Lhotáková nepřijde do práce, mají kolegyně obavu o její bezpečnost. Oba manželé Lhotákovi jsou nalezeni zavraždění v rodinném domě v pražských Běchovicích. Zmizení obrazů, šperků a elektroniky ukazuje na loupežnou vraždu. Na místě činu se znovu řízením osudu ocitá i Václav Plíšek a jeho úsudek jako vždy přispěje k objasnění případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo mi to takové slabší. Jako jo, jsou tu skvělé kontrapunkty ("je mladistvá a právě přišla o rodiče" x "zasloužili si to"), ta necitelnost vůči adoptivním rodičům byla děsivá, větší role Plíška potěšila (hlavně jeho rady zelenáčovi a jejich vlastní pátrání na vlastní pěst) a bavilo mě, že jde o jednotu času a děje a částečně místa, takové scenáristické "svítáníčko" (modří vědí), ale jako by to herce moc nebavilo. A kokoti jako jejich šéfka, které zajímá víc instáč než skutečná práce firmy, jsou žel šéfy v mnoha jiných společnostech, kde kazí, na co sáhnou, aby pak byli vykopnuti výš se zlatým padáčkem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V deváté epizodě mě asi nejvíce zaujala postava agilního podpraporčíka Marka Hlučího, která je snem snad každého zkušeného kriminalisty. Podpraporčík hbitě odhadl vážnost situace, zjistil, kudy pachatel vnikl do objektu, samotné místo činu nenarušil případným neopatrným konáním, přesně vyhodnotil situaci, při ohlášení zločinu perfektně dodržel služební postup a i během následného pátrání po pachateli zůstal klíčovou postavou týmu. No, a k samotnému ději; já jsem sice cynik, ale způsob, jakým se tvůrcům podařilo vykreslit dvojici pachatelů, ze mě dělá empatického lidumila, který by mohl být dáván skoro za vzor novým generacím. No, to asi ne, těch nedostatků mám přece jen víc, to ale nic nemění na tom, že byl devátý díl krajně nepříjemnou záležitostí, která mě donutila k zamyšlení. Já tedy nejsem příznivcem práva útrpného, které by s přehledem zajistilo upřímné doznání klidně i deseti vrahů k jedné vraždě, ale důvodně se obávám, že v budoucnu nebude možno vyslýchat sprosté podezřelé za absence švédských stolů a nealko baru. / Poučení: "Konečně je po nich. Ale je mi jich moc líto." Za mě jasná polehčující okolnost. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z opravdu nesmutnějších dílů, který i smutně končí. Smutný osud adoptivních rodičů, který jedna dcera utekla do světa a druhá zapříčinila (zřejmě) jejich vraždu. Velmi smutné je, jak se 16ti letá dívka dokáže vyjadřovat na účet svých zavražděných rodičů a ještě je po vraždě okrást. Smutné až děsivé, co svět přináší. Tento díl zanechá v pozorném divákovi hlubokou stopu. PS: potěší maličká role Kamila Pulce, herce Slováckého divadla v Uherském Hradišti. PS2: paní ředitelka mě neskutečně se...e, Vetchý ji měl dát pár facek. Další věc, která dnes funguje úplně jinak, než by měla - důležitější je skoro počet sledovatelů přiblblých videí na netu než poctivá práce poctivého policajta. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mi hlavně v jeho první polovině nějak nesedl. Uměle vsazený Plíšek, policista vejde do domu a plíží se pomalu a velmi potichu, asi aby někoho nevzbudil, Hřebíčková s influencerkou, objevení hledaného vozu Plíškem - to všechno mi připadalo jako z další debilní kriminálky na Primě. Pak ale začaly výslechy a bylo to zase zpátky... Takže konec dobrý, všechno dobrý:-). Hvězda navíc za  Remundovou a její první dobrou repliku...("Vy mě štvete, Vy mi pořád říkáte pravdu...") Kozákovu "krávu se dvěma lvama" a za tu závěrečnou depku ze života, kdy odvedete vynikající práci a vaše komplexy si léčící šéfová vás místo pochvaly zjebe jak malýho kluka za něco absolutně nedůležitýho...! P.P.S. Ten magor (další psychopat) co je brutálně(!) ubodal dostal v reálu 15 let - tzn. že už je za dobré chování venku. Tak nám všem držím palce ať ho někde nepotkáme... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší epizoda druhé i třetí série, která se asi jako jediná vyrovná dílům s první série. Jenom nechápu proč mají tvůrci potřebu tam mít na šéfovských pozicích totální vysírky. V této sérii mi leze na nervy i vyžraná nesympatická paní zástupkyně, která se sere úplně do všeho. Raději bych uvítal většího využití sympatického pana Helšuse. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Skutečný případ se stal v roce 2002 v Praze Běchovicích. Znalci charakterizovali Michala Šťastného jako psychopatickou osobnost, jeho přítelkyni Michaelu Kalvodovou charakterizovali jako submisivní typ, podřizující se dominantním typům. Přestože ji státní zástupce od začátku označoval jako vědomou spolupachatelku, Michale Kalivodové se vražedný úmysl dokázat nepodařilo. Byla odsouzena na 18 měsíců za krádež ve zvláštním nápravném zařízení v Řepích, které vězeňkyním umožňuje pobyt s dětmi. V případě Šťastného rozhodl soud o výjimečném trestu 25 let, senát Vrchního soudu však vrahovi trest o plných deset let snížil: „Soud neshledal podmínky pro uložení výjimečného trestu.“ Motiv činu nikdy přesně objasněn nebyl, zřejmě se jednalo o ziskuchtivost. (sator)

Reklama

Reklama