foto

Boris Strugackij

  • nar. 15.4.1933
    Leningrad, Rusko, Sovětský svaz
  • zem. 19.11.2012 (79 let)
    Petrohrad, Rusko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Avatar (2009)

    - Planétu s názvom Pandora spomínajú vo svojej knihe "Ničivá vlna" (Dalekaja raduga) aj bratia Arkadij Natanovič Strugackij a Boris Natanovič Strugackij, ktorú vydali ešte v roku 1965. (VlaP)

  • Stalker (1979)

    - Tento film, společně s románem „Piknik u cesty“ bratrů Arkadije a Borise Strugackých, posloužil jako lehká inspirace pro videoherní sérii „S.T.A.L.K.E.R.“ od ukrajinského studia GSC Game World. Stejně jako ve filmu, i v herní sérii se příběh odehrává v zamořené oblasti nazývané Zóna a taktéž je cílem dostat se do oblasti, kde je kouzelný předmět, který dokáže splnit každé přání. Hlavní postavou je také Stalker. (m@cs)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2013 Je těžké být bohem - kniha
2012 Vyöhyke - kniha
2009 Obitajemyj ostrov. Schvatka - kniha
2008 Tajemný ostrov - kniha
2006 Gadkie lebedi - kniha
1996 Prin to telos tou kosmou - kniha
1995 Nesmluvená setkání (TV film) - kniha
1989 Je těžké být Bohem - kniha
1986 Miljardi vuotta ennen maailmanloppua - kniha
1983 Egymilliárd évvel a világ vége elött (TV film) - kniha
1982 Čaroději (TV film) - kniha
1979 Hotel 'U mrtvého horolezce' - kniha
Stalker - kniha
1977 Návštěva z vesmíru (TV film) - kniha

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace