Reklama

Reklama

Alex Debogorski

Alex Debogorski

nar. 04.08.1953 (70 let)
Berwyn, Alberta, Kanada

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Alex se narodil polským rodičům Irene a Stanleymu Debogorským, kteří do Kanady přišli z Anglie. Před emigrací strávil Stanley 12 let v britské armádě, kde se vycvičil jako výsadkář.
V roce 2006 se do Severozápadních teritorií vydal filmový štáb kanálu History, aby zde hledal charismatický personál pro novou reality show "Ice Road Truckers". Opakovaně jim bylo řečeno: "Musíte se setkat s Alexem Debogorskim". Koncept reality show měl zachytit život neobyčejných mužů a žen, kteří s nasazením života přepravují nezbytné zásoby po zamrzlých vodách, které v zimě slouží dvakrát jako silnice. "Ice Road Truckers" se stali nejsledovanější reality show na kanálu History, díky čemuž se stal Alex velmi populární.

V roce  2010 vyšla Alexova kniha  "King of the Road: příběhy legendárního řidiče kamionů na ledové cestě". Kniha je životopisnou koláží krátkých příběhů, anekdot a životních osudů z raného věku. 

Je rodinně orientovaný muž se silným římskokatolickým přesvědčením, o kterém bude bez obalu mluvit. Mezi jeho další zájmy patří průzkum zlata a diamantů. Před několika lety měl Alex velké zdravotní problémy, které ho přiměly změnit životní styl na zdravější. Zdravá strava a přírodní doplňky stravy hrají v jeho každodenním životě zásadní roli. Proto vystupuje v obchodech se zdravou výživou a propaguje zdravou výživu.

Alex Debogorski využil své pozice v televizi ke zlepšení vnímání kamionové dopravy veřejností a ke spojení se svými fanoušky, což činí prostřednictvím služby Face Book, Twitter a svých webových stránek www.iceroadalex.com. Na jeho četných vystoupeních se vždy stojí dlouhé fronty čekající na autogram nebo fotografii. Zdá se, že Alex se nikdy neunaví a zůstane, dokud se nesetká se všemi svými fanoušky. 

Alex dlouhodobě žije v Yellowknife v kanadských Severozápadních teritoriích a od roku 1972 je ženatý se svou manželkou Louisou. Je hrdým otcem 11 dětí a 14 vnoučat.

Uživatel sator smazal svůj příspěvek.

Uživatel sator smazal svůj příspěvek.

Host

Herec

Dokumentární
2010

Nejnebezpečnější cesty (seriál)

2009

Polární piloti (seriál)

Reklama

Reklama