foto

Takeru Sató

  • nar. 21.3.1989 (29 let)
    prefektura Saitama, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Takeru se narodil 21. března 1989 v prefektuře Saitama, kde i roku 2007, týden před jeho 18. narozeninami, odmaturoval. Má rád kočky a i sám nějaké vlastní. Jeho dalšími koníčky jsou breakdance a řešení Rubikovy kostky. Také je fanouškem skupiny Mr. Children.

Na televizní obrazovce se objevil roku 2006 v malé roli Kóna Tóru v seriálu Princess Princess D, ale pořádně se prosadil a zaujal obecenstvo až rok následující. Nejprve se ukázal ve dvou epizodách seriálu Šinigami no Ballad a poté byl obsazen jako hlavní postava Nogami Rjótaró jedné z frančíz Kamen Riderů - Kamen Rider Den-ó, to TV Asahi vysílala od ledna roku 2007 do ledna 2008. Seriálu se dostalo několik filmových pokračování/rozšíření a speciálů. Díky této sérii získal mnoho obdivovatelek.

Roku 2008 si zahrál vedlejší dredatou postavu Okadu Júju v seriálu Rookies natočeném na motivy mangy o baseballu a po boku Miury Harumy v seriálu Bloody Monday (ten se dočkal v roce 2010 druhé řady).

Roku 2009 dostal mnohem více možností, jak zazářit na televizních obrazovkách i na plátně - Rookies dostalo filmové pokračování s podtitulem Socugjó (Maturita) a ve filmu Goemon si zahrál mladého Saiza. Co se týče seriálové tvorby, zahrál si po boku Mizušimy Hira v seriálu Mei-čan no Šicudži (Meiin sluha), ve dvou dílech MR. BRAIN po boku Kimury Takuji (a opět Mizušimi Hira). Objevil se v pátém díle Strašidelných příběhů roku 2009. Také byl vybrán jako hlavní postava v televizním speciálu MW Dai-0-šó, kde se setkal s Tamakim Hirošim a Koidem Keisukem.

Od roku 2010 začíná dostávat více hlavních rolí, například v seriálu Q10 hraje Fukaie Heitu, který zapne robota Q10 (toho hraje Maeda Acuko), nebo ve filmu BECK (kde se opět setkal s Mizušimou Hirem). Dalším filmem, kde ten rok účinkoval, bylo 3. pokračování série filmů „TRICK" (vychází ze tří televizních sérií a několika speciálů, v hlavních rolích tu můžeme vidět Abe Hirošiho a Nakamu Jukii). Co se týče televizní tvorby, jak již bylo zmiňováno, běžela 2. série Bloody Monday, ale také ho obsadili jako Okadu Izóa (skutečná historická postava) v seriálu Rjóma den (Legenda o Rjómovi), jedná se o historický seriál produkovaný televizí NHK, kde v hlavní roli zazářil Fukujama Masaharu.

Roku 2011 se sice v žádném filmu určeném na stříbrná plátna neobjevil, ale zahrál si ve speciálu o 2. světové válce Saigo no Kizuna (Poslední pouto) a v seriálu Fuju no Sakura (Zimní Sakura). Také cestoval s Miurou Harumou na ostrov Borneo a vznikl z toho 95minutový film HT. Toho roku se také začal připravovat na stěžejní roli jeho kariéry.

Co se týče televizní tvorby, rok 2012 nebyl pro Takera nijak plodným, vlastně za celý rok natočil jen jeden film a to Ruróni Kenšina (Tulák Kenšin). Pro jeho budoucí kariéru a popularitu to ovšem byl velmi zásadní snímek, neboť si zahrál právě Kenšina. Ve filmu navíc za sebe nepoužíval kaskadéry ani CGI, a tak prošel tvrdým výcvikem. Plus se musel naučit zacházet s katanou, protože do té doby s ní neměl žádné zkušenosti.

O rok později se objevil v seriálu Tonbi (Luňák), jedná se o rodinné drama, kde hrál syna Akiru. Jeho otce, který svého syna po manželčině smrti vychovával sám, hrál Učino Masaaki. Poté se objevil ve dvou filmech, pokaždé jako hlavní hrdina. Jedná se o filmy Real (zde hrál si s Ajase Harukou) a Kanodžo wa uso wo aišisugiteru (Až moc miluje lži) - jedná se o romantický příběh mezi 25letým muzikantem a 16letou středoškolačkou.

Rok 2014 přinesl dvě pokračování Kenšina – Ruróni Kenšin Kjóto Taika hen (Tulák Kenšin - požár v Kjótu) a Ruróni Kenšin Densecu no Saigo hen (Tulák Kenšin - Konec legendy) - plus účinkování v televizním seriálu Bitter Blood, kde hraje nováčka u policie Sawaru Nacukiho a má sloužit jako parťák s otcem, se kterým si zase tolik nerozumí.

Na rok 2015 má prozatím ohlášenou live action Bakuman. Zde ztvárňuje kreslíře mangy Maširóa Moritaku a jeho parťáka, se kterým mangu tvoří, hraje Kamiki Rjúnosuke. Není to jejich první setkání, zahráli si spolu již v dvou pokračováních Tuláka Kenšina. Druhým filmem toho roku bude Sekai kara neko ga kieta nara (Co kdyby zmizely kočky?), kde hraje dvojroli. Objeví se také v televizním seriálu Tennó no rjóriban, kde hraje osobního kuchaře Jeho císařského veličenstva.

Od roku 2007 také vystupoval v několika desítkách reklam, nafotil pár fotoknih, vydal pár CD a DVD a vystupoval v divadle jako Romeo.

Terka "Zíza" Bělecká

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hard Core
Inujašiki
Oku Otoko
2017 Adžin
Hačinen goši no hanajome
2016 Nanimono
Sekai kara neko ga kietanara
2015 Bakuman.
2014 Rurouni Kenshin: The Legend Ends
Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen
Super Handsome Live 2014 (koncert)
2013 Kanodžo wa uso o aišisugiteru
Riaru: kanzen naru kubinagarjú no hi
Super Handsome Live 2013 (koncert)
2012 Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan
Super Handsome Live 2012 (koncert)
2011 Saigo no Kizuna: Okinawa Hikisakareta Kyodai
Super Handsome Live 2011 (koncert)
2010 Beck
Gekijoban Trick: Reinosha Battle Royale
2009 Goemon
MW dai 0 šó
Rookies: Socugjó
2008 Gekijô-ban Kamen raidâ Den'ô & Kiba: Kuraimakkusu deka
Gekijôban Saraba Kamen Raidâ Den'ô Fainaru Kauntodaun
Kamen Rider Den-O & Kiva: Climax Deka
Rookies SP (TV film)
2007 Gekijô-ban Kamen Raidâ Den-Ô: Ore, tanjô!
Kamen Rider Den-O: Singing, Dancing, Great Training!!
2006 Princess Princess D

TV seriály

2018 Gibo to Musume no Blues (TV seriál)
Hanbun, Aoi (TV seriál)
2015 Tennó no rjóriban (TV seriál)
2014 Bitter Blood (TV seriál)
2013 Tonbi (TV seriál)
2011 Fuju no sakura (TV seriál)
2010 Buraddi mandei 2 (TV seriál)
Q.10 (TV seriál)
Rjómaden (TV seriál)
2009 Mei-čan no šicudži (TV seriál)
Mr. Brain (TV seriál)
2008 Bloody Monday (TV seriál)
Rookies (TV seriál)
2007 Kamen Rider Den-O (TV seriál)
Shinigami no Ballad (TV seriál)

TV pořady

2008 Šabekuri 007 (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace