Reklama

Reklama

Ota Štajf

Ota Štajf

nar. 23.12.1947 (76 let)

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

TELEVIZE A JÁ... OTAKAR ŠTAJF, někdejší TV moderátor a šéfredaktor Týdeníku Televize

Na 14 řádek by bylo těžké vybrat zážitek ze 14 let redaktorské a moderátorské práce v Čs. televizi, desetiměsíčního běsnění v zakladatelském týmu TV Nova nebo více než tří krásných let v čele Týdeníku Televize a zastřešujícího vydavatelství. Ale protože na otázku odpovídám právě 12. srpna, je o"historce z natáčení" rozhodnuto. Jen nebude moc veselá.

Právě před 29 lety se na parkurovém kolbišti v Troji natáčela pro Televizní klub mladých soutěž, kde jedním z úkolů soutěžících dvojic z celé republiky byl také asi stometrový klus na vylosovaných koních. Půvabné soutěžící ze Západoslovenského kraje nepřijel partner a režisér Petr Obdržálek mě požádal, abych do soutěže nastoupil vedle ní. Kůň Vicomt se rozhodl, že se se mnou proběhne rychleji než klusem a zcela mimo trasu. A já se neudržel v sedle a po pádu ani při vědomí.

Naštěstí produkční pořadu se jmenoval Ivo Mathé a měl na place prozřetelně sanitku. Redaktor pořadu a tehdejší šéf TKM Libor Hloušek byl jedním z mála kamarádů, kteří se za mnou po natáčení přijeli do špitálu podívat. Byl jsem ještě v bezvědomí, a tak jen z jeho vyprávění vím, že mi ošetřující nedávali moc šancí. Ale vykřesal jsem se, slavím dneska 29. narozeniny v čase darovaném navíc a vděčně si připomínám verš R. M. Rilkeho: "A přec je Kdosi, kdo všechny ty pády nesmírně něžně drží v ruce své...

Host

Reklama

Reklama