Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

To jsem sem chtěl napsat, jak ty silvestry jsou na nově trapný a oni už to stihli napsat jiní... Tohle byla hodně slušná zábava. Nejvíc se mi tady líbilo, jak Gott, Matuška, Korn a Neckář museli zatantovat při zpívání zpěvačky, kterou bohužel jsem nepoznal nebo neznám. Kdyby někdo chtěl tak at mi napíše její jméno. tak už vim Aja farkačová... děkuji uživateli pávek, že mi to napsal. Tady je i odkaz na písničku http://www.youtube.com/watch?v=tdSnEVJOOVo ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se naši rodičové smáli Silvestrovské přehlídce vystupujících umělců, nebyli ani někteří uživatelé Csfd na světě anebo to byli caparti v punčocháčích. Tahle doba i se svým typickým, mnohdy z dnešního pohledu až zcela naivním humorem, patří právě generaci maminek a tatínků, kteří se na jednom z programů ze dvou smáli pánům Menšíkovi, Kopeckému, Hrzánovi, Sovákovi, Holzmannovi a jim podobným a zaposlouchali se do písní paní Zagorové, Rottrové nebo Vondráčkové, či si vyposlechli procítěný saxofon Felixe Slováčka se zavřenýma očima (tedy zavřené oči měl mistr a doufám, že nikoliv diváci) a pak se zase s chutí nasmáli paní Bohdalové, Janžurové nebo Zázvorkové. A s nimi i celá řada herců a zpěváku sedící v hledišti, a věřte, byly to salvy smíchu, vesměs panovala uvolněná nálada a byla z toho cítit pohoda. Inu, umělci bavili umělce a nebojím se napsat, že v legendárním Silvestru. Jenže s odstupem a s postupem doby už to (pro mě) není taková řachanda jako v době svého vzniku a už to obrůstá a zarůstá uměleckým mechem. Časy televizního humoru jsou v nenávratnu. A pokud jde o tenhle humor z roku 1977, tak to platí téměř trojnásobně. Nicméně pokud toužíte po humoriádě s pekelně laskavým humorem, tak tenhle Silvestr je váš, a měli by jste jít spát až ráno. Mé hodnocení: 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl tento program v televizním rozvrhu, tetelil jsem se blahem. Poté, co jsem celý tento dlouhý galavečer viděl, krotím uzdu nadšení a jsem "už jen" potěšen. Samozřejmě že ve srovnání s jakýmkoli silvestrovským pořadem posledních deseti let je tento pořad geniální. Na druhou stranu musím přiznat, že některé scénky mi přisly docela nudné až trapné (třeba výstup páně Hrzánově). Co je neoddiskutovatelné je především bavičské umění Vládi Menšíka, který je naprosto neodolatelný a jeho bavičské umění se tu ukazuje v plné míře. Kdybych to měl shrnout, jde o vskutku jedinečný pořad, jehož některé scénky se časem pravidelně opakují v různých střihových a připomínkových pořadech, zatímco některé právem upadly v zapomění. I přesto šlo o pořad, který patřil k tomu nejlepšímu za posledních silvestrovských let. (1.1.2010) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si haluzí dopřál trochu té sváteční lahodné celozávodky! Super, osvežit si paměť, kolik že bomba herců, umělců, muzikantů atd... tady bylo. Z toho množství ze 77 roku už jich moc nezbylo, bohužel... Nicméně při scénkách Kopecký/Horníček, Hrzána pohádkáře, či debatu Filipovskáho s Louis de Funèsem, to bylo kouzelný! 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se hledal průvodce tímto silvestrovským večerem, Horníček vypadl ze hry jako příliš intelektuální, Kopecký pro nespolehlivost, Sovák odmítl s tím, že nebude dělat šaška a shora vnucovaného Buchvaldka odmítl režisér s tím, že v tom případě okamžitě skončí. Menšíka pak museli dlouho přemlouvat, než to přijal. (raininface)

Reklama

Reklama