Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tyhle Silvestry jsou nezapomenutelné. Jistě v té době nic jiného nebylo, ale v porovnání s možnostmi dnešní doby, si troufám říct, že dnešní silvestrovské pořady jsou hodně slabý odvar těch minulých. Co herec to výborný výstup a ještě ta atmosféra všech v jednom hledišti. Ať byla účast pro herce a zpěváky povinná či nepovinná, prostě zábavu tahle generace udělat uměla. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, Vladimíra Menšíka, Jána Roháče a Karla Vlacha prostě nenahradíš. Zápory se ovšem najdou. Úlet zvaný Balet Československé televize a občasné soudruhování se dají odpustit, ale nedá se odpustit příliš mnoho záběrů na Jiřinu Švorcovou, Menšíkův závěrečný projev o tom, jak jsme minulý rok (myšlen rok 1977) udělali hodně práce a v tom dalším uděláme práce ještě víc, byl děsivý a závěrečná píseň (především v okamžiku, kdy se představily hrdinky ze Ženy za pultem) byla jednoduše otřesná. Nic to však nemění na tom, že to byl balzám pro duši. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Je zajímavým paradoxem, že letošní vrchol silvestrovského televizního programu začínal až hodinu po půlnoci. I přes pozdní hodinu bylo na co koukat a i když se mi některá dobová čísla prostě nikdy nezalíbí, mám proč být spokojen, i díky Vladimíru Menšíkovi, u kterého musím zopakovat svá slova z komentáře k sestřihu jeho nejlepších scének. Nebylo by mimochodem špatné, kdyby se ušetřily peníze za estrády, které nepobaví a nemají šanci zkultovnět, a do hlavního vysílacího času se opět nasadila nějaká repríza, ČT by neprohloupila. Jinak jsem příjemně překvapen a zároveň i potěšen, že byl tento pořad zařazen do databáze. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si haluzí dopřál trochu té sváteční lahodné celozávodky! Super, osvežit si paměť, kolik že bomba herců, umělců, muzikantů atd... tady bylo. Z toho množství ze 77 roku už jich moc nezbylo, bohužel... Nicméně při scénkách Kopecký/Horníček, Hrzána pohádkáře, či debatu Filipovskáho s Louis de Funèsem, to bylo kouzelný! 85% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se hledal průvodce tímto silvestrovským večerem, Horníček vypadl ze hry jako příliš intelektuální, Kopecký pro nespolehlivost, Sovák odmítl s tím, že nebude dělat šaška a shora vnucovaného Buchvaldka odmítl režisér s tím, že v tom případě okamžitě skončí. Menšíka pak museli dlouho přemlouvat, než to přijal. (raininface)

Reklama

Reklama