foto

Barbara De Rossi

  • nar. 9.8.1960 (58 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Italská herečka Barbara De Rossi se narodila 9. srpna 1960 v Římě v Itálii. Její otec byl italský dovozce vín a maminka původem z Německa byla v domácnosti. Většinu svého času trávila rodina v italském městě Rimini, kde se také mimo jiné narodil slavný italský režisér a scénárista Federico Fellini (1920 – 1993). A právě v centru samotného Rimini se jednoho dne konala místní soutěž krásy, kterou Barbara vyhrála. Barbara se také hned zalíbila italskému režisérovi Albertu Lattuadovi, který se čirou náhodou soutěže účastnil a nabídl jí vedlejší roli ve svém filmu TAKOVÁ, JAKÁ JSI (1978). A právě tímto snímkem, kde ztvárnila roli Ilarie Marengo po boku Marcella Mastroianniho a Nastasie Kinske, odstartovala Barbara svou hvězdnou kariéru. Nebyla sice vystudovaná herečka, ale to jí nijak nebránilo dostávat role od předních režiséru své doby. O dva roky později se objevila opět ve filmu Alberta Lattuadiho LA CICALA (1980). O další tři roky později si zahrála v Battiatiho romanticko-dobrodružném snímku SRDCE A ZBROJ (1983). V polovině 80. let získala svou první anglicky mluvící roli krásné řecké otrokyně Eunice v TV mini-sérii QUO VADIS (1985). Ještě téhož roku se objevila po boku Anthonyho Hopkinse v dramatu Alberta Negrina MUSSOLINI A JÁ jako milenka Mussoliniho Claretta Petacci. V roce 1990 si zahrála v Chabrolově snímku TICHÉ DNY V CLICHY prostitutku Nys na Montmartru. Film byl natočen podle autobiografického románu Henryho Millera a jeho stráveného času v Paříži. U nás Barbaru nejvíce proslavila role narkomanky se šlechtickou krví, zapletené s mafií, která se zamiluje do policejního komisaře Corrada Cattani (Michele Placido) v úspěšné první sérii CHOBOTNICE (1984) od Damiana Damianiho. Zajímavostí je, že pro její půvab si ji taktéž vybral slovenský režisér Juraj Jakubisko do svých koprodukčních parodií frankensteinovských hororů a obsadil ji spolu s dalšími cizími herci jako např. Mercedes Sampietro nebo Flavio Bucci do filmů PEHAVÝ MAX A STRAŠIDLÁ (1987) a TETA (1987).

Barbara De Rossi působila jak ve filmu a v divadle, tak v televizi. V divadle excelovala ve hře L´anatra all´arancia, spolu s Marcem Columbrem v roce 1997. Od roku 2008 působila také jako porotkyně na juniorské talentové soutěži Ti lascio una canzone vysílané na TV stanici Rai 1. Barbara získala řadu ocenění, jedním z nich je i cena Davida Donatella pro nejlepší ženský výkon za kreslený film MANIACI SENTIMENTALI (1994). Cenu získala rovněž Asia Argento a Chiara Caselli. Barbara De Rossi je také čestnou prezidentkou organizace I DIRETTI CIVILI NEL 2000 pro občanská práva zastupující zájmy žen a dětí. 

Co se týče jejího osobního života, tak byla Barbara De Rossi celkem dvakrát vdaná. Její první manžel Andrea Busiri Vici, potomek slavné architektonické dynastie, jehož si vzala v roce 1988, se s ní po dvou letech rozvedl a manželství zůstalo bezdětné. Po druhé se vdala v roce 1995 za bosenského tanečníka Branislava Tesanovice, s nímž má dceru Martinu (*1995). V roce 2010 bylo i toto manželství rozvedeno.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2016 Con tutto l'amore che ho
2013 Universitari
Universitari - Molto più che amici
2011 Napoli milionaria (TV film)
2009 Un coccodrillo per amico (TV film)
2007 Matrimonio alle Bahamas
2003 Il pranzo della domenica
2002 Casa dell'angelo, La (TV film)
2000 Senso di colpa (TV film)
1999 Torniamo a casa (TV film)
1998 Bedfull of Foreigners, A
La missione (TV film)
1997 In fondo al cuore (TV film)
1996 Dům, kde bydlela Corinne (TV film)
1995 Příběh Chiary (TV film)
Červený kolibřík
1994 Maniaci sentimentali
1992 Giardino dei ciliegi, Il
1990 Nel giardino delle rose
Tiché dny v Clichy
1989 Oggi ho vinto anch'io (TV film)
Orchestre rouge, L'
1988 Angela come te
Eterna giovinezza, L' (TV film)
Upíři v Benátkách
1987 Karamely od neznámého
Musím si dojet pro kocoura
Muž proti muži (TV film)
Pehavý Max a strašidlá
Závody s nebezpečím
1986 Cugino americano, Il
1985 Juke box
Matka Ebe
Mussolini a já (TV film)
Quo vadis (TV film)
1984 Poručík a jeho soudce (TV film)
1983 Leutnant und sein Richter, Der (TV film)
Son contento
Srdce a zbroj
1980 Cicala, La
1978 Taková, jaká jsi

TV seriály

2013 Pupetta: Il coraggio e la passione (TV seriál)
2012 Le tre rose di Eva (TV seriál)
2010 Fratelli Benvenuti (TV seriál)
2008 Ti lascio una canzone (TV seriál)
2005 Ciclone in famiglia, Un (TV seriál)
2004 La stagione dei delitti (TV seriál)
2003 Cinecittà (TV seriál)
1998 Commissario Raimondi, Il (TV seriál)
1997 Tam, kde vychází slunce (TV seriál)
1993 La scalata (TV seriál)
Si, ti voglio bene (TV seriál)
1992 Pronto soccorso 2 (TV seriál)
1990 Vítězství lásky (TV seriál)
Záchranka (TV seriál)
1987 Teta (TV seriál)
Svatba (E07)
Automobil (E06)
Lev salónů (E05)
další epizody (7)
1984 Chobotnice (TV seriál)
1982 Storia d'amore e d'amicizia (TV seriál)

Dokumentární

2003 Babij Jar
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace