Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Když jsem se trochu probíral Jakubiskovou filmografií, tak jsem narazil na tento předrevoluční koprodukční seriál, který se mi docela líbil. Já vím, jsou to sentimentální vzpomínky, které nemusí odpovídat současnému stavu, ale přesto jsem chtěl konečně dát Jakubiskovi za něco aspoň 4 hvězdičky. Příběh byl plný fantazie, napětí i zábavy, který byl dobře namixovaný i pro dospívající děti. Když na něho někdy narazím, tak se repríze bránit nebudu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl ešte v detstve. Teraz to na mňa urobilo rovnako silný dojem. Krásny seriál. Atmosféra je priam rýdzo "jakubiskovská" - čiže fantazijno-mysticko-psychedelická a to na mňa vždy pôsobilo ohromným dojmom. Zároveň je v tom srdce a úprimnosť. Každá postava žije a má svoj príbeh. Nesmiem zabudnúť na skvelú hudbu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Československý seriál. Jedna z těch věcí, která funguje stejně když jste dítě i když už jste dospělý otec vlastního dítěte. Výborné postavy, kulisy, prostředí (nálety z těch kopců mi skoro působily závratě a to jimi nijak netrpím), hodně dobré herectví. Úplně nejlepší je na seriálu však hudba. Ta je nepřekonatelná. U mě silně srdceční záležitost. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Jakubisko presne podľa môjho gusta. Každý herec, aj v tej najbezvýznamejšej úlohe pasuje do svojej role, drobné vtipy sa vydarili, hoci človeku netrhajú bránicu a záver série je tak krásny, že človeka pomaly rozplače. Obzvlášť sa mi páčili Jacques Herlin ako verný, no trochu natvrdlý sluha Igor a alkoholom ovládnutý vodník Alojz v podaní Eddieho Constantina. A aj keď sa nájdu slabé miesta (predabovaný Polívka), Teta ma očarila a získala si svoje miesto v mojom srdci. Juraj by sa mal vrátiť ku koreňom a nerobiť viac hanbu slovenskému filmu. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že český dabing je kvalitní a nejlepší na světě má jistě pravdu, ale dabovat slovenské filmy a seriály?? Prosím ne, obzvlášť tomuto dílku to ublížilo. Tetu jsem jako dítě zbožňovala, oblíbila jsem si Jakubiska díky jeho Perinbabě a můžu říct, že kdyby ho teď dávali v televizi, podívám se na něj víc než ráda. Za podivné postavičky, krásnou poetiku, kvalitní hudbu (která je pro Jakubiska vždy důležitá) a mé dětství plný počet! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)
  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama