Reklama

Reklama

Dennis Alexio

Dennis Alexio

nar. 12.03.1959 (65 let)
Vacaville, California, USA

Biografie

Dennis Raymond „Terminátor“ Alexio je americký bývalý profesionální kickboxer a herec, který závodil ve váhových kategoriích light heavyweight, cruiserweight and heavyweight. Alexio navázal silné přátelství s Jeanem-Claudem Van Dammem a oba spolu natočili velmi populární a úspěšný film Kickboxer.

Dennis Alexio se narodil a vyrostl ve Vacaville v Kalifornii. V mládí byl vynikajícím sportovcem, vynikal v americkém fotbalu, baseballu a basketbalu. V rozhovoru pro časopis Inside Karate prohlásil, že odmítl nabídku hrát baseball v týmu Los Angeles Dodgers. Své bojové umění začal trénovat v Kajukenbo a na vysoké škole hrál americký fotbal jako linebacker, přičemž karate využíval k tomu, aby byl rychlejší a pružnější pro fotbal.

Karate se mu zalíbilo, a tak se rozhodl věnovat jeho plnokontaktnímu aspektu, nikoliv pouze bodovému sparingu. Alexio se tedy začal učit další styly, jako je tang soo do, než přešel k full-contact karate/profesionálnímu kickboxu, kde ke svému repertoáru přidal vedle tréninku karate také box a muay thai. Jeho vstupní hudba byla „The Final Countdown“ od švédské rockové skupiny Europe.

Dennis „Terminátor“ Alexio je považován za jednoho z nejlepších kickboxerských šampionů těžké váhy v historii tohoto sportu, ne-li za nejlepšího. Jeho bilance je vynikajících 70-2, z toho 65 vítězství knockoutem. Za svou profesionální kickboxerskou kariéru získal řadu titulů a mistrovských titulů (IKF, KICK, WKA, ISKA, FFKA). Alexio také zápasil jako profesionální boxer. Jeho bilance byla 5-1, z toho 3 vítězství KO.

Dne 27. dubna 2017 byl Alexio odsouzen k 15 letům ve federálním vězení za několikanásobné daňové úniky. Trest si odpykává ve Federálním nápravném zařízení v Beaumontu.

Tomas "JasonCZ" Hrbacek

Herec

Filmy
1994

Kickboxer 4: Agresor - a.z.

1989

Kickboxer

1988

Picasso Trigger

Seriály
1990

Zrozen ze síly blesku

Reklama

Reklama