Reklama

Reklama

Tania Mallet

Tania Mallet

nar. 19.05.1941
Blackpool, Lancashire, England, Velká Británie

zem. 30.03.2019 (77 let)
neznámo kde

Biografie

Filmová a televizní herečka Tania Mallet se narodila devatenáctého května roku 1941 v anglickém přímořském městě Blackpool. V mládí Tania navštěvovala Lucy Clayton´s School of Modelling a v roce 1957, ve věku pouhých šestnácti let, začala pracovat jako modelka a brzy se stala jednou z nejznámějších modelek přelomu 50. a 60. let.

Poprvé se před kamerou objevila v roce 1961 v krátkém dokumentu výmluvně nazvaném GIRLS GIRLS GIRLS!, který se věnoval prostředí módního průmyslu a Tania zde ztvárnila sama sebe. O dva roky později se zúčastnila castingu na hlavní ženskou roli Tatiany v bondovce SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA (From Russia with Love), ale roli nakonec získala italská herečka a Miss Řím Daniela Bianchi. O rok později se přesto objevila po boku Seana Conneryho v dalším filmovém dobrodružství agenta 007 Jamesa Bonda GOLDFINGER. V tomto snímku ztvárnila postavu Tilly Masterson, která se chce pomstít Auricu Goldfingerovi (Gert Fröbe) za smrt své sestry Jill (Shirley Eaton). Pro Taniu byla role Tilly její první a zároveň poslední filmovou rolí. Důvod proč dále nepokračovala ve své herecké kariéře, je vcelku prostý, jako modelka si dokázala vydělat mnohem více peněz než jako herečka.

V následujících letech se objevila pouze v několika televizních pořadech - v talk-show LATE SHOW LONDON (1966), v soutěži CALL MY BLUFF (1967) nebo v pořadu GLAMOUR (1971). V roce 1976 se přesto nakrátko k herectví vrátila, a to v rámci jedné epizody seriálu THE NEW AVENGERS, což bylo pokračování slavného britského seriálu THE AVENGERS, který se vysílal mezi léty 1961 až 1969 a hlavní roli zde (stejně jako v THE NEW AVENGERS) ztvárnil Patrick Macnee. Další možnost zhlédnout Taniu Mallet měli diváci až o 36 let později, kdy se v letech 2012-2013 představila v pořadech THIS MORNING, THE PLAYBOY MORNING SHOW a v televizním dokumentu BOND´S GREATEST MOMENTS, který jak už název napovídá, byl zaměřen na filmový fenomén jménem James Bond.

Tania je podruhé vdaná, ráda zahradničí a stále navštěvuje různé festivaly, slavnosti a akce spojené s agentem 007. Její sestřenicí je slavná herečka a držitelka Oscara Helen Mirren.

Michal "Stanmi" Staněk

Herečka

Filmy
1964

Goldfinger

Seriály
1976

The New Avengers

 

The Midas Touch (S01E04)

Dokumentární
2013

Bond's Greatest Moments (TV film)

1995

A Day in the Life of GoldenEye (TV film) - a.z.

Host

Reklama

Reklama