foto

Skrillex

  • nar. 15.1.1988 (29 let)
    Highland Park, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Sonny John Moore je americký DJ a producent elektornické hudby dubstep, brostep nebo electro house. Skrillex vyrůstal v Los Angeles v Kalifornii. Již v šestnácti letech se přidal k post-hardcorové kapele From First To Last jako frontman. Od roku 2007 pak začal sólovou dráhu. Chvíli se ještě věnoval jiným hudebním projektům, které ale zastavil a začal vystupovat pod jménem Skrillex.

Jeho první album "My name is Skrillex" bylo zdarma ke stažení na jeho webových stránkach. Dále pak vydal nemálo úspěšné EP Scary Monsters and Nice Sprites a More Monsters and Sprites. V roce 2011 byl nominován v pěti kategoriích cen Grammy z ních získal hned tři: nejlepší elektronické album, nejlepší taneční nahrávka a nejlepší remixovaná nahrávka. Později byl Skrillex zvolen stanicí MTV "Umělcem roku" na úkor takových jmen taneční scény jako jsou David Guetta nebo Deadmau5. V roce 2011 vydal úspěšné minialbum Bangarang na ktérém se objevily např. Ellie Goulding nebo The Doors.

V současné době je Skrillex jedním z nejuznávanějších DJů a spolupracuje se známými interprety a remixuje skladby světoznámých tvůrců a kapel, např. The Doors, Damian Marley, Korn, Lady Gaga, Deadmau5 atd. Skrillex se také poprvé podílí i na filmové hudbě a to s Cliffem Martinézem. Společně tvoří hudbu k filmu SPRING BREAKERS.

Gatz

Skladatelská filmografie

Filmy

2012 Raubíř Ralf
Spring Breakers

Hudební videoklipy

2015 Doompy Poomp (hudební videoklip)
2011 First of the Year (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zoolander No. 2

Dokumentární

2013 Made in America
2011 Re:Generation

TV pořady

2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
54th GRAMMY Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Skrillex , JOYRIDE & Matroda - Goosebums Breed (hudební videoklip)
Skrillex & Poo Bear - Would You Ever (hudební videoklip)
2016 Skrillex & Rick Ross: Purple Lamborghini (hudební videoklip)
2014 Skrillex feat. Ragga Twins - Ragga Bomb (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(41)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace