foto

György Pálfi

  • nar. 4.11.1974 (44 let)
    Budapešť, Maďarsko

Biografie

Patrí do skupiny provokujúcich a experimentujúcich režisérov. Zaujal už svojimi filmami, nakrútenými počas štúdia filmovej réžie na Vysokej škole divadelného a filmového umenia v Budapešti (1995-2002) - Break és Csekk II. (1993, Prerušenie a šach II.), A hal - Ikhthüsz (1997, Ryba), epizóda Valaki kopog - Hetedik szoba (1998, Ťuk, ťuk – Siedma izba) z tv seriálu Ördöglakat (Diablov visací zámok), Körbe (1999, Koloběh).

Jeho celovečerný autorský debut Hukkle (uvedený v českej distribúcii pod názvom Škyt) získal Európsku filmovú cenu za Európsky objav roku 2002 a ocenenia na festivaloch v Toruni, Budapešti, Cottbuse, Soči a Hongkongu. Po epizóde Táltosember verzus Ikarus (Šaman versus Ikarus) z filmu Iött egy busz... (2003, Autobus prišiel...) nakrútil svoj druhý celovečerný film Taxidermia (2006).

Radovan "vojo" Vojenčák

Režijní filmografie

Filmy

2018 Pánův hlas
2014 Volný pád
2012 Final Cut - Dámy a pánové
Maďarsko 2011
2009 Nejsem tvůj přítel
2008 Az ember legjobb barátja (TV film)
Ászpóker (TV film)
2006 Taxidermia
2003 Autobus přijel
2002 Škyt
1997 A hal

TV seriály

2007 Született lúzer (TV seriál)
2000 Valaki kopog (TV seriál)

Dokumentární

2009 Nem leszek a barátod

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Pánův hlas
2014 Volný pád
2012 Final Cut - Dámy a pánové
Maďarsko 2011
2009 Nejsem tvůj přítel
2006 Taxidermia
2003 Autobus přijel
2002 Škyt

TV seriály

2000 Valaki kopog (TV seriál)

Dokumentární

2009 Nem leszek a barátod

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace