Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Dokumentární
  • Thriller

Recenze (10)

plakát

Ztracená dovolená (2006) 

No nevim. Nápad skvělý, obdivuji vůli, chuť i nápady tvůrců. Ovšem film nakonec vyzní spíš tak, že kdyby to dostali do čínské televize o dva roky dřív, našli Číňany o dva roky dřív. Předchozí pátrání na to totiž nemělo absolutně žádný vliv, krom toho, že zjistili, že jde o turisty z Číny... Ovšem tím nepopírám, jak úžasné a vtipné bylo celé pátraní, jak i z fotek se dá zjistit tolik věcí bez toho, abych kdy přišel na to, kdo na té fotce vlastně je. Vtipné!

plakát

Tobruk (2008) 

Překvapivě dobré! Pro mě nejlepší český válečný film bez romantických klišé a nepatřičných mezipříběhů. Filmu dominovali přirození herci se skvostným Nebřenským a neuvěřitelně zajímavým Hádkem (i když v miniroli), na kterých byla vidět precizní Marhoulova příprava, bavili perfektně zvládnuté bojové scény, vystavěné vyprávění, paráda. Možná konec přišel trochu dřív a nečekaně bez hlubší katarze... což mě pravda zamrzelo. Ovšem o to intenzivnější to bylo ráno... Těší mě i prezentace tvůrců, např. v porovnání s "velkofilmem" Bathory.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

4,5 *, jen pár maličkostí mě nepřesvědčilo, ovšem pocity na konci úplně zastínily, co to vlastně bylo... :) Skvělé smutné dobrodružství.

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

5 * Coenovi, Doyle, Chomet, Cuarón, Schmitz, Craven, Tykwer, Payne

plakát

Uloupené Kosovo (2008) (TV film) odpad!

Neuvěřitelná prosrbská propaganda bez jakékoliv soudnosti a snahy o objektivní vyprávění. V Kosovu nemá nikdo čisté svědomí, to snad musí být jasné úplně každému! Ani Albánec, ani Srb... Nejvíce mě pak pobouřil argument samotného autora, že v dokumentech o genocidě Židů za druhé světové války také nedáte prostor německým dozorcům a tyranům... Bez komentáře.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Tohle se nedá natočit! Mluvící lev s krysou, kentaur a další podobní "reální" tvorové budou vypadat vždycky směšně. Pro děti dobré, pro mě ne.

plakát

František je děvkař (2008) 

Lehce přes 50 % díky Leoši Nohovi. Jinak průměr, místy velmi vtipné, místy dost nuda...

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Místy uspávající řeči Tarantinova "Sexu ve městě" zpočátku trochu nudily, ovšem vynikající závěrečná honička se "spravedlivým trestem" a skučením zjizveného zabijáka rozhodla - 80 %. Bravo!

plakát

Napola: Hitlerova elita (2004) 

Hvězda dolu za nadužívání zpomalených scén s polopatickou interpretací, často mě tato technika velmi irituje. Jinak perfektní kousek se strhujícími momenty a velmi dobrými herci.

plakát

...a bude hůř (2007) 

4,5 * za originální a nečekaně přirozené vyprávění s přesvědčivými herci - neherci. Oceňuji české filmy, které se neutápí v banalitách, trapnosti, pózách, přehnaném vtipu nebo nepochopitelné nereálnosti. Tvůrci ...a bude hůř pouze vypráví, nic nehodnotí, nemoralizují, nepřehánějí. To je bohužel v českých filmech výjimkou, ve filmech z minulosti snad naprosto ojedinělé. Obdobně na mě za poslední dobu zapůsobily snad jen Pravidla lži a O rodičích a dětech... Půl * dolu za místy nešťastné přechody některých scén, kdy snímek ztrácel plynulost a jakési filmové napětí. Nepovedly se i některé detaily - např. pražský telefonní seznam v hospodě, v podpaží vyholená slečna na fotbalovém hřišti... :)