Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Hudební

Recenze (162)

plakát

Duchařský příběh (1981) 

Knižní předloha Petera Strauba patří mezi jedny z nejlepších hororových knih, které jsem kdy četl a ani jsem nečekal, že by se filmová adaptace ve svých kvalitách přiblížila, natož vyrovnala. Film jsem proto shlédnul čistě ze zvědavosti, jak si tvůrci s tímto obsáhlým dílem poradili. A ono se to vcelku vydařilo, jedná se sice o průměrnou podívanou, první hodina šlape pěkně, ke konci už to drhne a působí poněkud rozvlekle, ale když vezmu v potaz, že se scénář vcelku drží předlohy, dobré herecké obsazení (zejména Alice Krige!) a na svou dobu působivé triky, tak to na tři hvězdičky určitě je.

plakát

Faktótum (2005) 

Jelikož Mickey Rourke zahrál Henry Chinaskiho naprosto podle mých představ, nečekal jsem, že by se tomu Matt Dillon přiblížil. Což se taky stalo, hraje sice dobře, ale ta uhlazenost a a neustálý klid, to není Chinaski. Absence té špíny, impulsivity má daleko k Bukowskiho atmosféře, kterou se v Barfly podařilo zachytit dobře. Marisa Tomei je každopádně úžasná.

plakát

Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (2005) (video kompilace) 

Nemůžu si pomoct, zatímco seriál je opravdu výborný a občas mě dokáže tak rozesmát, že tomu sám nevěřím, film je o hodně slabší. Je znát, že jsou to tři díly zkombinované do sebe, neříkám, že snímek pospolu nedrží, vcelku ano, ale myslím, že odděleně by to fungovalo lépe. Každopádně se tu najdou také parádní gagy :-)

plakát

Family Values Tour 2006 (2006) (koncert) 

Family Values tour 1998 mělo rozhodně nabitější program. Výborné vystoupení KoRn a Stone Sour si ovšem pět hvězdiček zaslouží.

plakát

Freddy versus Jason (2003) 

Dvě legendární hororové postavy Freddy a Jason zkombinované do jednoho příběhu, naprosto špičkové! Moc jsem se těšil a moc jsem si to užil, více než jsem předpokládal.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Dřív jsem si nemyslel, že může další dílko Matt Groeninga dosáhnout kvalit nezapomenutelných Simpsonů, ale jen po shlédnutí prvního dílu, jsem byl utvrzen v to, že může.

plakát

Hallo Satchmo (1965) 

Je výborné, že je tato událost, která musela být tehdy pro všechny v česku jedinečnou, zdokumentována a přestože Armstrong a jeho hudba je dokonalá, o tomto krátkém dokumentu se to říct přímo nedá, proto nedávám plný počet.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Quentin Tarantino nezklamal, překvapil a naprosto uspokojil!