Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (6)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Velkolepé. Po fantasticky vygradovaném burcování vojáků před bitvou bych s křikem Alba qu bra klidně bojoval taky. Výkřik umirajícího Wallace byl pak jeden z top momentů filmu. Neuvěřitelně dobře podaná podívaná. Vynikající kamera, výborná režie a famózní hudební doprovod. I tento velkofim si upravoval historická data, ale na rozdíl od jiných filmů to není tak do očí bijící a je to snad i ku prospěchu věci. Ben Hur a Kleopatra teď mají třetího do party

Skála

Skála (1996)

Fantastická hudba, fantastické herecké obsazení (Cage, Connery, Harris, Biehn, Forlani). Kamera, střih, režie všechno neuvěřitelně precizní a dokonalé. Když už oskara dostalo kde co (Titanic, Gladiátor) tak tento film měl být oceněn také. Je to nejlepší akční zábava jaká se dá sehnat.

Amadeus

Amadeus (1984)

Střet geniality s průměrností. Miloš Forman se řadí rovněž mezi ty geniální

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Britská romantická komedie s famózním hereckým obsazením. Tohle se nedá popsat, to se musí vidět. A nejen jednou

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Vynikající film. Heath Ledger a jeho Joker odstavili všechny psychopaty a záporáky ostatních filmů do druhé ligy a je škoda, že si za to nebude moci převzít Oscara. Zbytek osazenstva se skvěle doplňuje a obsazení má jen jednu, ale zato pořádnou trhlinu. Po tragické Holmes přichází ještě horší Maggie Gyllenhaal. Jako herečka nic moc a jako okrasa pro hlavního hrdinu už vůbec. Druhá výtka je k masce Denta - Dvě tváře. Bylo to už moc, hraničilo to s levným béčkem. Zbytek byl fantastický koktejl. Režisér filmu Christopher Nolan se už teď zapsal zlatým písmem do historie filmu a vzhledem k jeho věku a talentu doufejme, že příjde s ještě něčím lepším. Ale při kvalitě jakou nasadil Temným rytířem to bude mít hodně těžké.