Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel (2010) 

Drsný, politicky nekorektní a bohužel až příliš pravdivý obraz hnoje jménem korupce. V Brazílii krutá realita, u nás (a i jinde v Evropě) nedaleká budoucnost? Film pro všechny, kteří nejsou líní se dvě hodiny zamyslet... Jsem rád, že aspoň někde se najde odvážný člověk, který dokáže bez kompromisů vyjádřit nekonformní myšlenku. 9/10

plakát

10 položek a méně (2006) 

Film, který se mi přesně trefil do nálady. Rozpočet minimální, Freeman bezkonkurenční, Vega krásná a soundtrack úžasný. Koncentrovaný optimismus neškodí v jakémkoli množství :) Závěrečné poselství sice není nic nového pod sluncem, ale je dobře podané a na mě sedí jako ulité.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Podle mě nejlepší western všech dob. Smekám a hluboce se klaním před Ennio Morriconem, jehož filmová hudba se rovná absolutní dokonalosti, před Leoneho detailností a Eastwoodovým herectvím. Musím si ještě v tomhle žánru doplnit znalosti a skouknout některá významná díla, ale na prvním místě mého westernového žebříčku se asi nic měnit nebude. 100% "Když máš střílet, tak střílej a nekecej."

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Tak tenhle švédsko-anglický mix mě fakt dostal. Od precizních úvodních titulků, přes pěknou kameru, nádherné švédské exteriéry, až po Kennetha Branagha, který snad roli inspektora Wallandera ani nehraje, ale přímo žije, až tak je jeho herectví uvěřitelné. Není to žádná nablýskaná CSI, ale syrová kriminálka ze severu. Naprosto banální scény, které by mě v jiných seriálech přišly jako zbytečná nudná vata (např. jízda autem, příchody domů), mě tady díky krásné kameře a skvělému Branaghovi skoro fascinují. Dál už se nebudu rozepisovat, protože StarsFan vystihla moje dojmy mnohem líp. Jasných 5, místo v mých top seriálech a modlím se za další pokračování.

plakát

Selhání vyloučeno (1964) 

Znovu jsem objevil takový zaprášený klenot. Příběh odehrávající se prakticky celý ve třech místnostech, výborné herecké výkony a psychologie postav a super hustá atmosféra. Představuju si sám sebe v roce 1964 v jednom z mnoha new yorských kin. Jak by na mě ten film působil? Zničení světa je prakticky nemožné, ale je selhání vyloučeno?

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Nemůžu si pomoct, ale musím dát pět hvězd. U animáku jsem se takhle dlouho nenasmál (pokud vůbec), příjemná a neokoukaná animace, perfektní souboje, výborné fórky a atmosféra. Právě ta mi u posledních výtvorů v žánru chyběla. Nejlepší scény: "snový" úvod a souboj Poa a Sifua o koláček. Opravdu jsem se moc dobře pobavil. 90%

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

I mě John Keating přesvědčil, abych využil dne. Díky, můj kapitáne. “But only in their dreams can men be truly free It was always thus and always thus will be.”

plakát

Elitní jednotka (2007) 

V takové situaci, jaká je v Riu, se opravdu nedá bojovat se zločinem normálními prostředky. Perfektně odvyprávěný, napůl dokumentární příběh brazilské speciální jednotky BOPE, která jediná je hrozbou pro drogové bossy ve favelas. Film mě strhnul hlavně scénářem a hereckým výkonem Wagnera Moura. Žít na takovém místě bych rozhodně nechtěl. 90%

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

První řada mě hooodně překvapila. Docela jsem se bál, jestli se ještě dá něco kloudného z námětu Hvězdné brány vyvařit. A tvůrci první řady mě jasně přesvědčili, že dá. Herci jsou velice sympatičtí (hlavně intoš McKay sype jednu hlášku za druhou, sekunduje mu druhý Čech ve vesmíru, doktor Radek Zelenka). Většina epizod byla nad průměrem SG-1 a závěrečný "trojdíl" byl opravdu výborný. Pro mě zatím 90%, uvidíme jak budou vypadat další série . . . Po shlédnutí všech sérií pasuji SGA na svůj nejoblíbenější sci-fi seriál. Sice se vyskytlo několik slabších dálů a některé hodně slabé, ale budu dělat, jako že jsem je neviděl. :) Prostřední a závěrečné dvojdíly byly perfektní ve všech sériích, nejlepší postavy jsou s přehledem McKay a Zelenka a překvapivě Todd. Škoda, že se asi díky krachu MGM nedočkáme filmového pokračování...

plakát

Lví král (1994) 

Klasická Disneyovka s výbornou hudbou Hanse Zimmera a písničkami Eltona Johna, které do filmu podle mě perfektně zapadly. Samozřejmě, že příběh je trochu jednodušší a moralizující, ale tak to má u animáků být. Až se budu chtít hluboce zamyslet, pustím si třeba Schindlerův seznam. Bavil jsem se doslova královsky, takže za pět.