Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Máj (2008) 

bullshit

plakát

Muž, který měl rád ženy (1977) 

Výborně vystavěná tragická komedie o nešťastné touze po ženách, lépe by se dalo říct po formě ženy. Hlavní hrdina Bernard nerozlišuje. Nezajímají ho vnitřní světy, touhy, pocity všech žen, které svede. Zajímá se pouze o sebe, ale s odzbrojující upřímností. To je také jedna z dominantních stránek filmu... Příběhů, o mužích lačných po ženských sukních a filmech pracujích s tímto tématem, tady byla hromada. Muž, který miloval ženy však jako jeden z mála promlouvá svou čistotou, živostí, otevřeností. Není přemrštěně stylizován, což by se v tomto případě nabízelo. Bernard se v krátkosti ukáže jako chlap, jehož jediným životním cílem je svádět ženy. Jednotlivé románky pak pojí kniha, kterou se rozhodne psát a vydat. Závěr uzavírá koloběh, klasicky se vracející k první scéně filmu. Neříká nám nic nového, ohromujícího, nepřekvapuje, ani neodkrývá "velkou" záhadu. Ale tak jako Bernard se vyjádřil o jedné z jeho milenek Delphine, se kterou (podle jeho slov) byl život úchvatnější něž s jinými, protože činily jeho život intenzivnější a on nebyl nucený se nudit, proto jsem já svedena hodnotit vysoko. Truffaut mě opět nenudil.

plakát

Šokující Asie 1 (1976) 

Šokujicich momentů by se v tomhle filmu našlo až až, kapitoly o zvířatech a pohřebních rituálech v první půlce filmu vám obrati žaludek vzhůru nohama a téměř nevěříte a ani nechcete věřit, že by se takové zvěrstva mohly někde na světě odehrávat. Na čem ale dokument ztrácí, je právě nedokumentárnost, neobjektivnost a hlavně prvoplánovitost šokujících záběrů dělaných na efekt. Rolf Olsen si vzal zbytečně velké sousto, plantá jedno téma s druhým, u žádného nejde pořádně do hloubky a marně se to šokujícím komentářem (ála apokalypsa se blíží) snaží dohnat Bruce Willis (vlastně A. Pyško) Forma filmu je hrozná, nic to ale nemění na tom, že kdo neviděl Šokující Asii, neví, co se na světě (v 70.letech) ve skutečnosti děje.

plakát

Lapis (1966) 

Lapis je všechno...popisuje stav uprostřed nirvány. člověk, který dokázal v šedesátém šestém roce něco takového vytvořit je pro mě geniální. film vznikal dvanáct let, v koupelně Whitneyho paneláku..sám se po jeho dokončení "zbláznil". od té doby tráví život v ústavu pro duševně choré.

plakát

Chlapi (2002) 

Klobou dolů před všema, kdož tohle strávili až do konce..! já se pochlubit nemůžu. Američané,kteří se litují, kde můžou je jedna věc, ale co je moc, to je příliš...

plakát

Shrek 2 (2004) 

Shrek je můj favorit, který mě po jedničce rozhodně nezklamal. Pokračování Shrekových příhod je nabušené minimálně stejně dobře, jako první seznámení. Pustila jsem si ho na dvd přes projektor ještě tak dvakrát, stejně jako jedničku. A teď zažívám pocit největší blaženosti, když si je pustím oba za sebou! Člověk by čekal, že když se Shrek bude zabydlovat v rodinné sféře se svou družkou, nemůže už podruhé vzniknout tak vtipné scény, které oproti jiným animé jsou plné lehkosti, s výborným technickým zpracováním...a ty parodie! Mohla bych vychvalovat ještě hodně dlouho, ale už nemůžu odolat pokušení znova si ho pustit a po x-té se bavit scénou, když Shrek s Fionou odjíždí do Far Far Away a jejich kamárádi kříčí "My ti to tady pohlídáme..!!",...kultovní záležitost..:)

plakát

Vojákova dívka (2003) (TV film) 

Vojákova dívka mě sebrala...a řikam si: kam se hrabou naše maloměstske,intrikářske serialy,které propírají neustále dokola a dokola pořád to stejné??...ikdyž tohle je asi i v americkém filmovém průmyslu,tvořícím za co nejkratši dobu, masově, neoriginálně, dost výjimka.. všechno zde mělo své místo a přicházelo ve správný čas tak, aby vznikla perfektní dějova kompozice bez jediné chyby. charakterově dokonale propracované, lidé se ve filmu neobjevovali jen v černe a bílé, ale naopak hýřili tolika barvami, že se člověk klidně nechal unášet tím,co mu bylo předkládáno. přiběh působí velmi nenuceně a opravdově! (však taky opravdový je)