Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (5)

plakát

Světlo a stíny (2021) (seriál) 

Knihu jsem nečetla a 15 už mi není, ale to Young Adult fantasy vážně klesla tak hluboko? Pozitiva - celá linka s "vedlejšími" postavami (Kaz a spol.), které se chovaly přiměřeně svému věku, měly motivaci, traumata, náznak hloubky a psychologie, uměly dělat vtipy a člověk je nechtěl profackovat co pět minut. Triky byly na Netflix velice povedené - ztvárnění Vrásy a veškeré magie patří k nadprůměru. Výprava, lokace (ahoj Maďarsko), hudba, kostýmy, všechno nadprůměrné a k potěše oka.    Vše bohužel kazila hlavní "hrdinka", která byla nudná, hloupá, fňukala, obviňovala ostatní, pardon, ale k takové náně opravdu odmítám cítit sympatie. Mal jako takový trpěl vztahem k Alině, protože všechny chyby pramenily z toho, že jeho postava se chovala jako idiot pokaždé, když šlo o ni. Záporák mě vlastně taky neurážel (ahoj, princi Kaspiane), ačkoliv konec byl předvídatelný. Nakonec tedy doufám v prequel pouze o Vraním klubu, kde se dozvíme víc o minulosti vedlejších postav, a Alina s Malem ať si jdou řešit svá dramata někam na TV Relax vedle telenovel.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Ze všech tří dílů je tento nejlepší. Proč? Protože se většina odehrává v matrixu, film je naplněn úžasnými souboji a nedá vám oddechnout. Už to není to oťukávání schopností, ani smrtelné křeče v Revolutions. Je to vrchol.

plakát

Avatar (2009) 

Modrá je dobrá, už je to tak. To potvrdil i pan Cameron a po dlouhých letech, kdy mi jako malé holčičce vháněl slzy do očí Leonardo DiCaprio v Titanicu, se mi hláškující Sam Worthington stejně nezapomenutelně zapsal do paměti. Pokud bude nebe vypadat jako Pandora, nemůžu se dočkat.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Příběh blonďatého "rytíře" je dost šílený. Nejen pro naprosto nedobovou hudbu, kostýmy a všechny další věci, na které se bystré oko recenzenta okamžitě zaměří. Jenže je tu Heath Ledger, je hezký, vtipný a když si v půlce filmu zděšeně uvědomím, že mu šíleně fandím a proklínám tu mrchu, kvůli které schválně prohrává, je už pozdě. Moje guilty pleasure.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Nemůžu si pomoct, ale z mnoha televizních zpracování se mi tohle líbilo nejvíc. Zda to bylo díky dokonalé hudbě Daria Marianelliho, či úžasným dlouhým záběrům typickým pro Wrighta, nebo nádhernými natáčecími lokacemi, to nikdo neví. Důležité je, že film ve mně zanechal hluboký dojem navzdory vychrtlé Keiře. Vřele doporučuji.