Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 014)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Převratnost prvního dílu je vytlačena ještě většími vizuálními a hudebními orgiemi, akční scény vrcholné kvality (kromě poněkud tristního ztvárnění Nea v bitce se stovkou Smithů) se střídají s rozporuplně hodnocenými filozofickými dialogy, které mně osobně připomněly večery strávené nad Gibsonovým Neuromancerem, takže i v nich spatřuji pozitivum:) Rozhodně nejefektnější podívaná roku, ale slabší a kdesi jinde než part one. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se na Reloaded podívám, protože v sobě i po dvou dekádách sílu má, ale vždycky mu něco chybí a nikdy nedokážu přesně popsat, co to je. Možná kouzlo nového, možná určitá bezelstnost, která v prvním díle i po mnoha zhlédnutích funguje. Tady je největší problém ve spojení s temným a překombinovaným Revolutions, které s Matrixem, alespoň tak, jak ho vnímám já, má společné jen pouto hlavní dvojice a soubojovou stránku. Zůstávají nahozené a nikdy nedotažené ideje, precizní akce (často bohužel jen proto, aby nějaká akce byla přítomna), toporné dialogy, stárnoucí triky nebo přepálená a dnes už skutečně hloupá vsuvka s Merovingianem. Překvapivě i po takové době trvám na tom, co jsem o filmu řekl hned v roce 2003. Kdyby druhý a třetí díl byly jedním celkem, vynechala se přebytečná filozofie a nadměrné množství válčení se stroji, případně kdyby cesta ke zdroji dopadla tak, jak měla, mohlo jít o příběh ucelený, optimističtější a ve všech ohledech lepší. 70% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Stále nejsem úplně spokojený. Úvodní scéna s Trinity je boží, boží, boží, ale následující dlouhá pasáž ze Zionu, je, skoro se vám to bojím říct, nudná. Hlavně rodinné problémy operátora Linka mě opravdu nezajímají. Jakmile se vrátíme zpět do Matrixu, dostane to opět šťávu. Akční scény jsou úchvatné (byť až příliš okatě CGI), scéna v restauraci je délicate. Ale po druhém shlédnutí, kdy už jsem to (doufám) docela pochopil, musím říct, že i příběh je neobvykle propracovaný, což bohužel většina běžných diváků neocení, a film zatratí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2003 ve Westwoodu. (Varan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama