Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

American Crime Story - Impeachment (2021) (série) 

Tahle série si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení. Její jedinou slabinou je asi téma, které není pro mnohé dostatečně atraktivní a je třeba přiznat, že sledovat nesympatické Lewinsky a Tripp vyžaduje trpělivost. Rok 1998 přinesl mnohé - zemřel Pol Pot či Frank Sinatra, Indie a Pákistán začaly šermovat vlastními jadernými zbraněmi, teroristé vyhodili do vzduchu budovy amerických ambasád v Keni a v Tanzanii a na trh se dostala viagra. Krom viagry však nic nepřitáhlo takovou pozornost jako "Monikagate". Celá řada je úžasně natočená a zahraná. Monika je prostoduchá tlachavá nána, Linda Tripp je nechutná zrádkyně, Bill Clinton úskočný obšourník a jeho žena Hillary nemůže nic než přihlížet jak se na ně valí katastrofa profesní i osobní. A celé tomu nasazuje korunu vyšetřovatel Kenneth Starr a jeho tým, kteří svým zdlouhavým a do detailu nechutným přetřásáním celé kauzy způsobí opak celého svého snažení a americká společnost nakonec omluvu svého prezidenta přijme a další sympatie mu neodepře. Z aféry zůstane jen podivná pachuť a otázka: Kde je hranice oddělující žurnalistiku či práci speciálního vyšetřovatele od pouhého šmírování nebo čenichání ve špinavém prádle zajímavých lidí? To vše v této skvělé sérii American Crime Story.

plakát

Argo (2012) 

Krásný film s úžasně stístněnou atmosférou, se skvělými herci a zajímavým námětem. Ben Affleck se již definitivně řadí mezi tvůrce jehož počiny budu s napětím a natěšením očekávat.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Kdo nemá nakoukané předchozí díly, bude ne zcela ztracen, ale o mnohé ochuzen. To ale není výtka, naopak je fajn, jak to v průběhu těch let a filmů vše zapadá dohromady. Z Thanose se jim podařilo udělat docela sympatickýho záporáka na to, že se pokoušel vyvraždit půl vesmíru. Většina postav tam měla docela power creep, Thor, Iron man a hlavně Scarlet Witch konečně dostala boost. Naopak Vision byl ještě víc useless, než v Civil War. Tělo z adamantia, infinity šutr v hlavě a povodil si ho tam kdejakej pěšák. Otázka je, zda maj koule ty mrtvé postavy nechat mrtvé.

plakát

Banda - Berberské pobřeží (2022) (epizoda) 

S každým dalším dílem téhle série mi víc a víc bijí do očí ty Starlight plastiky v obličeji. taková hezká holka to byla.

plakát

Batman (2022) 

Není to čistých pět, ale ty drobnosti, co bych tomu vytknul nejsou nic hrozného. Zkrátil bych to o tu závěrečnou akcii na stadionu. Herci super, hudba úžasná, atmosféra skvělá - zvlášť po těch komiksových omalovánkách, které na nás chrlí. Scénář lehký nadprůměr, sice je to dějovější, než jakýkoli předchozí Batman, ale občas to tak nějak nehraje dohromady, jak by mohlo a mělo.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Spíš pilot než plnohodnotný film. Spousta náznaků a odkazů na něco, na co se teprv možná můžeme těšit. Až se kvůli tomu všemu zapomnělo na samotný snímek. Affleck jako Batman je v pohodě, velmi nadějný je pak následující Batman solo, který bude režírovat a psát sám Affleck. Ještě bych pochválil zapracování Wonder Woman. Naopak Doomsday část na závěr už stála za prd (digi chaos). Jako fanoušek pak dávám nadprůměrné hodnocení, ovšem běhat tam jiní superhrdinové, tak bych jednu až dvě hvězdy ubral.

plakát

Bazén (2003) 

Film, který nemá moc co říct. Ludivine Sagnier je scie moc hezká, ale to je tak všechno, co si z tohohle filmu odnesete. Navíc se na konci filmu, všechno obrátí naruby. Proč, to nikdo neví.

plakát

Beowulf (2007) 

Nebylo to vůbec špatné, zajímavý netradiční pokus, který sice zustal zhruba na dvou třetimách cesty, ale i tak to za to skouknutí stojí.

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Taková mála epizodka nebo spíš zajímavá sonda do života mladých lidí, kteří si zpestřili život tím, že okrádali celebrity. A to je v podstatě vše. Hezky to vypadá, holky jsou náležitě "pipinkovaté", dýchá z toho lesk hollywoodu. Film však nevykreslí postavy nebo nenabídne nic, co by nás přimělo si jich nějakým způsobem vážit nebo komukoli fandit. Samozřejmě s výjimkou Emmy Watson. Ta má kolem sebe takovou auru a takové charisma, že tu si zamiluju, i kdyby hrála vraha štěňátek.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pochvala za pokus přijít s něčím nápaditým a u nás netradičním. Akorát to odnesl scénář. Postavy a jejich repliky jsou prkenné, nudné a sterilní a celkově je to takové nezajímavé, bez jediného pamětihodného momentu.