Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +herecké výkony, pěkné prostředí, poutavý děj -vedlejěí postavy mají málo prostoru, ano občas hluchá místa/// Zajímavý a zvláštní film, snaží se vytvořit sugestivní zážitek, aby v závěru příjemně překvapil. Mám rád trošku jiné filmy, ale jsem rád, že tento mě celkem oslovil a hlavně nenudil. Obě ženy se mi líbili, každá jiným způsobem. Samotný děj je za 70% a rád bych se přiklonil ke 4*, bohužel film je trošku slabší po hudební stránce a rovněž bych čekal pořádné drama, ovšem toho se moc nedočkáme (snad až v závěru) a zbývá tak jen mysterióznost snímku. Naštěstí si film budu pamatovat./// Celkem 60%/// ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Já nevím, na mě tenhle film prostě nefungoval. Ta předlouhá expozice a statická nuda v průběhu skoro celého filmu byla k nepřekousnutí, očekávaný překvapivý konec byl překvapivý, ale rozporuplný dojem nesmazal. Přespříliš intelektuálně překombinované a bez vnitřního pnutí a jakékoliv dynamiky... Kontroverzí opletený François Ozon je nudný patron... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ozon sa teda vie zahrávať s divákom...Za pomoci vynikajúcej práce kamery a hudobného backroundu vie vytvorit zvláštne napätie a atmosféru. A práve atmosféra "neistoty" je na tomto filme to najpôsobivejšie, spolu s výborným hereckým obsadením. Bazén je navonok jednoduchý až triviálny film, ktorý však mnoho skrýva "pod povrchom", ktorý vás núti premýšlať, ktorý vo vás každopádne vyvolé nejaké pocity a ktorý po produkcii len tak nevyšumí z hlavy. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ocenění jsou jako hemeroidy. Dřív nebo později je dostane každý." Dlouho, předlouho se dohromady nic neděje. Už jsem propadl skepsi a smířil se s tím, že celý film asi bude o komplexech vysušené stařeny, která zpovzdálí závistivě přihlíží privátním čuňárnám své mladé spolubydlící. Ale vypravěčská pravidla hovoří jasně: je-li hlavní postavou autorka detektivních románů, někdo půjde pod kytičky. A od chvíle, kdy se to stane, je film vážně zajímavý. 60 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama