Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Piráti na vlnách

Piráti na vlnách (2009)

Neskutečně šílený /v dobrém slova smyslu/ film. Nejlepší oslava hudby, smíchu a britského filmu. Takhle se to dělá- geniální sestava herců, stylová režie, skvělé dialogy a příjemný humor prokládaný opravdovými lidskými myšlenkami a pohledy. Celých 129 minut jsem si užíval, držel se na notě krásného filmu plného odrovnávajících hlášek a hudebních vložek. Permanentně příjemný pocit podložený ještě výjimečným soundtrackem a finále, kde se u mě emoce prostě daly ždímat. Ano, možná jsem se nechal příliš unést a plavbě touto lodí trošku propadnul. Ale nestydím se za to. Na takovou plavbu se totiž rozhodně nezapomíná!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Dlouho člověk přemýšlí, jestli se má rozepisovat. Stejně jako u Forresta, všechno už bylo řečeno. Tento film je prostě vším GENIÁLNÍ. Snad si jen dovolím neustálé srovnávání s Forrestem: Ano, Shawshank je lepší jako Forrest a to jen proto, že jej celý film táhnou dva famózní herci, zatímco Gumpa jediný. Ale hlavně, pravá síla Vykoupení spočívá v základním smyslu veškého života: LIDSKOSTI. Ano, je to (zatím) nejlepší film všech dob.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

ONE MAN SHOW! Poprvé se mi stává, že ačkoliv jsem z filmu nadšený, pořádně nevím, co k němu napsat. Ohromila mě přímočarost snímku, která přitom neskutečně překvapuje, pointa, humor, fantastická režie , herecké výkony Eastwooda, nebo vůbec film jako celek? A ukazuje nám náhled na současnou Ameriku, nebo se díváme do skrytu režisérovy duše? Tohle je prostě luxusní záležitost, na které snad nejvíce ohromuje to, v jak skvělé formě Eastwood je (ať už před nebo za kamerou) a že neřekl ještě poslední slovo. Aspoň doufám...

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Už dlouhých dvanáct let tohle české veledílo hledá konkurenci. A výsledek je stále stejný, tedy nulový. Dosud nechápu, jak se mohlo Hřebejkovi (a nejen jemu) povést dát dohromady tak dokonalou hereckou skupinu, tak dokonalé a nezapomenutelné hlášky spojené s osudnou mrazivostí a úžasnými pointami. V žádném případě se nebojím prohlásit, že Pelíšky jsou dosud nejlepším českým snímkem, který jsem měl tu možnost zhlédnout. A mohu ho vidět pořád dokola!

Terminál

Terminál (2004)

Dechberoucí Hanksův výkon, dokonalá hudba, geniální režie, překrásná Catherine Zeta - Jones, úžasná dávka humoru a sentimentu, nechybějící dojemné a promyšlené chvíle s myšlenkou, minimální množství patosu! Dvojice Spielberg - Hanks ani v tomto žánru neztrácí body. Filmové umění, které potěší na srdci a duši poskytne famózní odpočinek a příjemnou náladu! Bravo.