Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Telenovela
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

1. Skělé herecké výkony ( Travolta, S.L.Jackson, U.Thurman, B.Willis ). 2. Výborná hudba. 3. Snad nejlepší český dabing. Je jen málo filmů, ze kterých používám hlášky skoro každý den, bohužel, vetšina známých to nikdy nepochopí ( pokud pulp neviděli ). Tento film je legenda, i když existuje docela dost lidí, kteří ho nikdy nepochopí. Nevadí ...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co na to říct - jakými slovy nahradit profláknuté označení "dokonalé" ? Mimochodem, doporučuji všem, kteří si myslí, že S.King = horor.

Kmotr

Kmotr (1972)

Nevím proč, ale před touto filmovou legendou jsem se schovával pěkných pár let. Nedávno mi ale ruplo v hlavě a koupil jsem si knihu Kmotr. Úžasné počtení. Pak jsem si pustil film a doteď nemůžu pochopit, jak se to safra Copolovi povedlo tak dokonale vykreslit a dost možná i překonat atmosféu knihy. Byla nádhera sledoval výkony mladého Al Pacina, Roberta Duvalla a hlavně Marlona Branda. Poslední jmenovaný pán mě prostě uchvátil, v knize jsem si jako padrina představoval zavalitého chlapíka, ale Brando ho povýšil. Jeho gesta, přízvuk, vystupování - mrazilo mě při jeho projevu v zádech. Teď už chápu, proč je Kmotr legendou, jsem zase chytřejší.