Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 179)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale dlouho mi tahle netradiční sci-fi série unikala a až po letech (léto 2007), kdy stále neztratila nic ze svého atraktivního vypravěčského stylu, jsem si užíval trable kolem stroje času, u kterého nikdy nevíte, kam, jak, proč a do jaké doby přesně zamíříte – respektive jaká další dobrodružství si pro vás hračička Robert Zemeckis připraví. Ač talentovaný, právě Zemeckis v úvodu své kariéry nevypadal, že by někomu dokázal vydělat slušný balík. Stálo za ním pár ne zrovna výdělečných kousků, přesto šanci dostal. Zakousl se do ní při Honbě za diamantem, tahle ambiciózní trilogie pak byla naprostou trefou do černého. Mimochodem pokračování (1989) mi překvapivě přišlo ještě o něco více svižnější a vybroušenější!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vidět to poprvé v letech pubertálních, kdy jsem podobné skazky hltal otesánkovským stylem, asi by to bylo jasných pět hvězdiček. Bohužel jsem se k Zemeckisově legendární sci-fi dohrabal až minulý týden, což na nadšení poněkud ubírá. Příběh je velice zábavný, některé gagy i situace velice fajn, ale trochu mě opruzuje ten "teenage spirit" a nezaměnitelná estetika let 80., kterou věru nemusím. Opravdu dobří jsou oba titulní představitelé, zábavná je i hra s vlivem minulých činů na věci budoucí. Prostě hodně povedený hybrid s fajn nápadem a kvalitním scénářem. Ale stárnoucí... marná sláva. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sám nevím proč, ale i tahle klasika mi unikala hodně dlouho. Ale po zhlédnutí prvního dílu už jistě vím, že budu ve sledování této trilogie pokračovat. Protože nejen že jde o výborně natočené cestování časem (vše myslím dokonale klapalo až do scény, kdy Foxův dvojník z budoucnosti prchá před Libyjci, kam se potom jako poděl?), ale film funguje i jako pohodová komedie (na druhou stranu zde nechybí i vážnější chvíle a napínavé scény), navíc včele se sympaťákem Foxem a šílencem Lloydem. Technická stránka snímku je i z pohledu dnešního diváka dobře zvládnutá a triky nepůsobí směšně. K tomu si přidejte výborný soundtrack (při písničce Johnny B. Goode jsem měl chuť začít tancovat s ostatními, jak mě její přítomnost potěšila :-) ) a mátě z toho slušných 5*. "A ještě něco. Jestli spolu budete mít děti a jedno z nich, když mu bude 8, náhodou podpálí koberec v obývacím pokoji, nebuďte na něho přísní." ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající kultovní série od režiséra Forresta Gumpa. Michael J. Fox v životní roli skvěle hraje a skvěle mu sekunduje Christopher Lloyd, který si zde roli doktora "poděse" zahrál na výbornou. Jedna z nejlepších trilogií v které je každý díl, tím nejlepším co lze na obrazovce vidět. Má srdeční záležitost :-) ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Vo finálnom zostrihu nakoniec ostali dva zábery s Ericom Stoltzom. Prvý sa objaví vo chvíli, keď sa Marty snaží utiecť pred teroristami a naskakuje do DeLoreanu a druhý v scéne, keď Marty udrie do tváre Biffa (Thomas F. Wilson) v kaviarni. Na oboch je však Stoltza vidno iba ak si záber spomalíte. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama