Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (3)

Clean House

Clean House (2003) (seriál)

Náplní tohoto televizního pořadu je uklízení domů, ve kterých jsou špatné hygienické podmínky a spousta nepotřebných věcí. Hlavní aktéři na začátku přemlouvají uživatele uklízených domů, aby do zahradní aukce dávali co nejvíc věcí, co mají doma. Za utržené peníze se pak nakoupí věci na zmodernizování domu a zbylé neprodané věci jdou do dětských domovů. Na závěr jsou vždy uživatelé domu uvedeni s klapkami na očích do svého domu a odnímají je vždy po vstupu do další nově zrekonstruované místnosti.

Cesta divočinou

Cesta divočinou (1980)

Film vypráví příběh Shawna (Rick Schroder), který jede do přírody kempovat s rodiči. Zaparkují svůj obytný vůz na kraji útesu uprostřed nádherné přírody. Shawnův otec Ross (Jack Thompson) pošle Shawna nasbírat dřevo na oheň. Sám se rozhodne přeparkovat vůz, jenže omylem sjede z útesu i s Shawnovou matkou Bettinou (Olivia Hamnett). Shawn sleze dolů, aby se přesvědčil, že jsou jeho rodiče opravdu mrtví. V tom se setkává s Patrickem Foleym (William Holden). Ten, po tom, co se dozvěděl, že trpí rakovinou a že umírá, rozhodl se, že se vrátí na místo, kde se narodil. Stojí před rozhodnutím, zda odvézt Shawna do civilizace a přijít tak o své poslední přání. Nakonec se rozhodne Shawna vzít. Učí ho, jak přežít v divočině a vytvoří se mezi nimi velmi silné pouto. Když dorazí na místo, Foley umírá a Shawn je odkázán sám na sebe.

Když vane vítr

Když vane vítr (1986)

Film vypráví příběh starších manželů Jima a Hildy Bloggových, kteří žijí v malém domě v Sussexu na jihu Anglie. Jednoho dne se dozvídají z rádia a novin, že mezi Anglií a Sovětským svazem vypukla válka. Jim ihned sahá po příručce, ve které je napsáno, jak se zachovat při jaderných útocích, a postupně začíná procházet a zároveň plnit všechny její body. Hildě se zprvu nelíbí zásahy, kterými Jim ovlivňuje chod domácnosti, ale později jí nezbývá, než se přizpůsobit. V okamžiku výbuchu jaderné nálože se oba důchodci nacházejí v obývacím pokoji pod dřevěnou deskou. Výbuch rozbije okna, veškeré vybavení v domě a zpustoší okolní krajinu. Oba přežívají a chvíli se zdá, že mají nejhorší za sebou. Hilda uklízí a vaří, jako by mělo být po všem. Avšak po několika dnech se u obou začínají projevovat příznaky radiace. Na pokožce se objevují červené pupínky, Hildě padají vlasy a i když se Jim ze začátku tváří tak, že o nic nejde, později si oba uvědomí, že umírají….

Reklama