Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (596)

plakát

Blok 99 (2017) 

Ještě jsem neviděl se někoho prát tak strašně pomalinku a v křeči a přitom tak efektivně a líbivě. Vince se tváří, sebevědomě a že si vždy poradí, ale je z něho cítit zoufalost a skličující beznaděj a to je zřejmě právě to, co povyšuje Blok 99 nad ostatní průměrné akčňáky.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Mezi "zlými" dobří, mezi "dobrými" zlí. Ať si říká, kdo chce co chce za mne TOP. Syrové a surové vyobrazení mi vyhovovalo a skvěle vykreslovalo těžkou dobu a mentalitu prazvláštních figur, kterých se opravdu objevuje veliká zásoba a já se vždy těšil, kdo příjde další. Děsila mne stopáž, nenudil jsem se ani minutu. Nelíbil se mi hlavní protagonista, ale na dojem to nezanechalo vůbec žádný šrám, ba naopak. Knížku jsem nečetl, proto hodnotím jako samostatný filmový děj, bez porovnávání.

plakát

Anna (2019) 

Besson vykradl sám sobě Nikitu a narval ji do špionského kabátu s větším zaměřením na akční scény, kterých není moc, ale zase jsou opravdu s velikou razancí a přehnané v dobrém slova smyslu. O hlavní hrdince sice moc nevíte co si myslet, vlastně o tom celém, trochu ty časové kličky mohli někoho mást, ale co, jde o špiónskou jízdu se vším co k ní patří.

plakát

Linka č. 657 (2015) 

Stockholmský syndrom plného autobusu rukojmích, policajtů a mafiánů. Pár mrtvých a zmrzačených vezme čert, hlavně ,že hlavní hrdina to myslel v dobrým, budiž mu odpuštěno a pomoženo. V USA je možný asi opravdu všechno.

plakát

Staříci (2019) 

Mám rád starý "pardály" co se mstí za minulost. Myšleno v nejlepším světle a se dvěma legendárními herci českého filmu. Jenže, než se doslova "dohekáme a dokulháme" k nějakému rozuzlení, je to dlouhá a nudná cesta.

plakát

Král (2019) 

Zřejmě dost historicky mimo, ale zase nepřehnaně komorně a skvěle zachycen středověký "smrad potu a železa". Je tu syrovost i surovost a skoro všechno "doopravdy", jak se točilo dříve. Herci, které zrovna nevyhledávám, se zde předvedli ve skvělé formě.

plakát

1917 (2019) 

Souhlasím, že aby byl válečný film kvalitní, nemusí obsahovat krvavé steče s tisíci mrtvými. Na druhou stranu nevím, proč tam zase museli narvat za každou cenu vojáky v turbanech a digitální krkavce. Kulisy jsou opravdu skvostné a autentičnost povedená, to se musí uznat. Je tu však velké "ALE", protože mi na celku něco hodně vadilo a ani nevím pořádně vlastně co. Jeden z filmů, kde nevím co si myslet.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Už se zase vrátil. Tentokrát hraje trochu druhé housle a už je opravdu starý- ale né do šrotu. Návrat Lindy Hamilton byl docela povedený, stejně jako moderní neporazitelný stroj v mexické podobě. Akčních scén je tak akorát, jen jsou trochu nevyvážené...mne prostě lezla krkem ta odporná Grace. Jako celek zbytečně megalomanské a nepřesvědčivé, ale jako akční zábava pořád slušná jízda.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Ono si to myslí a tváří jak to není vtipný. Pokud by se jednalo pouze o satiru a vtípky, asi bych se možná i zasmál, ale film obsahuje velké množství scén, kde humor jde stranou, takže vlastně nevím co jsem si měl vybrat. Jasně nebylo to zrovna šťastné a veselé období, ale pak zase proč tolik recese, nehledě na to, že nechápu proč se pořád paroduje Hitler a omílá holocaust, už by si židi mohli vymyslet něco nového :)))

plakát

Čekání na déšť (1978) 

Jak sem již psal jinde Kachyňa byl geniální tvůrce, ale svým způsobem člověk s pedofilními sklony. I přesto se zde jedná opět o zajímavý počin, spíše pro mladší divačky, kterým už je dneska přes padesát. :)