Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (523)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Říjnová hororová Netflixovská nadílka skončila, ale jsem vděčný i za tenhle Historický biják, který jak se zdá bude Netflix servírovat každý rok ( Minule podobnou dobu to byl Outlaw King, který se mi líbil o malinko víc, ale i tohle je pecka). Sledujeme příběh mladého Jindřicha V, který po smrti svého otce je čerstvě korunovaný na krále a bude muset vyřešit válku, kterou mu jeho otec zanechal. Skvěle natočené, osudové, špinavé, autentické, historicky věrné a především úchvatně zahrané. Timothée Chalamet servíruje na obrazovku obrovský kus talentu a cítím, že má bohatou budoucnost ( Králův rage speech před bitvou mi vyvoval husí kůži jak už dlouho nic), ale potěší i Joel Edgerton s perfektním strategickým plánem či Robert Pattinson, který hraje slizkého francouzského prince skvěle. Film vrcholí solidní a slavnou bitvou u Agincourtu, která je správně syrová a špinavá a potěší i finální poměrně nečekaný zvrat. Ikdyž má film pomalejší tempo, tak vůbec nenudí a absolutně strhne. 85% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Svojím intelektom a nadhľadom nevídaný film, ktorý mi pripomenul, ako silný môže byť historický film bez patosu. Každý moment, ktorý by mohol končiť ováciou armády, či slzuchtivou scénou, je strinutý alebo premlčaný. Najepickejší komorný film, ktorý som kedy videl, a ktorý svojou schopnosťou vykresliť skutočné bremeno vládnutia a stredoveku - bude patriť medzi moje večné favority. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po všeobecne pozitívnom prijatí The Kinga som očakával výraznú historickú drámu s vynikajúcim hlavným hrdinom, aká sa mi dostala pri minuloročnom Outlaw King. V novinke Davida Michôda som sa ale s kľúčovou postavou Henryho V. nevedel príliš stotožniť a stopáž mi na množstvo dialógov prišla nadmerne dlhá. Nemohol som sa navyše ubrániť pocitu, že tvorcovia dali Pattinsonovi príliš malý priestor. Po toľkej kritike to môže znieť, ako keby sa mi The King nepáčil, čo nie je pravda. Veľmi som si užíval napríklad postavu Joela Edgertona a jeho komunikáciu s Chalametom. Pôsobivý bol taktiež samotný soundtrack a celkový vizuál vrátane kostýmov. Snímka ma ale v žiadnom smere nedrovnala a navyše mi v nej chýbali emócie ako soľ. Celkom som si ju užil, ale nebudem tvrdiť, že som neočakával viac. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

S každou minutou lepší a lepší, protože si začnete uvědomovat, že ten film stojí právě na tom, že si na nic nahraje. Pomalu spěje ke konci, který vás zničí jedinou konverzací (pokud si nepamatujete přesnou historii Henryho V). Vynikající režie a komorní, ale o to silnější hudba. Nejvíce mě ale dostal Chalamet, který mě zatím v každé roli iritoval, ale tady snad podal nejlepší výkon, jaký jsem za rok 2019 viděla. Neskutečně vyspělý a emočně doladěný k dokonalosti. Opět škoda, že takovou věc člověk nemůže vidět v kině... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Silný historický film, dôsledne neromantický (nezavadzia tu žiadny "strong female character", lebo tu nemá miesto), výživné stredoveké blato a neustále šero, more krvi a počas rytierskych bitiek bodanie do krkov a podpazuší a inde "pomedzi pláty". Vynikajúci herci, poctivo zobrazená bitka pri Agincourte. Pripomenulo mi to historické filmy z prelomu 60. a 70. rokov (Alfréd Veľký, Lev v zime...), keď už sa namiesto gýčovej opulentnosti hľadala skôr presvedčivá dobová špina a nejednoznačnosť postáv. Prvý dojem je, že tomu niečo chýba, ale postupne mi dochádza, že najväčšia sila filmu je práve v tom, že neobsahuje to, čo od neho bežný dnešný divák očakáva. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kde chce Dauphin (Robert Pattinson) bojovať s Halom (Timothée Chalamet), ale nedokáže súvisle stáť na nohách kvôli kĺzajúcemu blatu a svojej zbroji, bola natočená priamo s Robertom Pattinsonom. Pattinson trval na tom, že chce scénu zahrať on sám. Síce vznikla rovnaká scéna aj s kaskadérom, tá s Pattinsonom sa však ukázala ako lepšia, a bola použitá vo filme. (Wargoo)
  • Hlavní velitel francouzských vojsk byl Charles I of Albrecht , který v bitvě padl a společně s ním také tři vévodové, pět hrabat, devadesát baronů, jeden arcibiskup a pravděpodobně stovky, podle některých zdrojů dokonce tisíce, urozených rytířů. (messenger)
  • John Falstaff bol ako jediný vymyslenou postavou. V hre Henry V. v prvej a druhej časti od Williama Shakespeara bola postava Falstaffa vytvorená na základe osoby Sir John Oldcastle, ktorý bol spoločníkom princa Henryho. Postavu však musel premenovať, pretože meno Oldcastle patrilo veľmi mocnej rodine. (Carol Pifková)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama