Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 078)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Temný osud je veľmi milé prekvapenie. Paramount opäť raz nezvládol kampaň a do kín prekvapivo dorazil kvalitný film.Je veľká škoda, že Tim Miller nie je o niečo schopnejší remeselník. Výborne sa mu darí predať staré aj nové postavy, no v akcii nie je úplne doma. Dobre napísané postavy s uveriteľnými motiváciami a vzájomnými konfliktami sú veľkou devízou. Najmä vzťah T-800 so Sarah je výborne vymyslený a Terminátor je skutočne zaujímavým charakterom. Nech to znie akokoľvek divoko.Úplne by mi stačilo sa poldruha hodiny pozerať na jeho osobný prerod a konfrontáciu so Sarah.Cameronov producentský dozor je tak cítiť a je škoda, že má potrebu tak okato sa vyjadrovať k súčasnej politickej situácii a trendom.Ale inak ide o veľmi solídny akčňák so závanom starej školy. Veľmi silných 7/10 ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spoustu akčních scén. Herce Gabriela Lunu neznám, ale Terminátora zahrál skvěle. Jinak velké plus ty letadla a přehrada. Jen mne rozesmály ty akční scény s důchodci, s Lindou a Arnoldem. To už bylo i na mne moc :-) Linda Hamilton má 63 let, nepracovala v dolech, ani nebyla servírkou v nonstop zakouřeném prostředí, tak jak to že má ksicht jako promáčknutý plech? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

T-800 žije s rodinkou na chajdě u lesa, je odborníkem přes dámské záclonky, chová a hladí pejska na verandě, a prostě se z ničeho nic rozhodne (naprogramován, nenaprogramován, je to jedno), že bude konat dobro. Zkrátka takové terminátoří Velmi křehké vztahy . Do toho ještě na sílu naroubovanej dnes tak módní girl-power element (teen holčina metr padesát vysoká dělá vůdkyni odboje) a v poslední půlhodině přeplácanej digitální bordel. A ani jedna zdejší akční scéna nemá náboj čehokoliv od Camerona. Je smutné, že nejlepším - a vlastně jediným dobrým prvkem celého filmu je stárnoucí Linda Hamilton, která si to při své karierní bídě posledních 20-let očividně užila a bavilo jí to. Jinak strašný provar a celá mytologie, kterou tak pečlivě dříve nastínil Cameron, je úplně v hajzlu. A jak tak koukám na zdejší čtyřhvězdy, lidé buď už úplně zblbli, nebo jim stačí málo. A mimochodem, v kině jsme na tom s kámošem byli v prázdném hlavním sálu úplně sami dva, ve večerním vysílacím čase, stopadesátitisícovém městě Liberci a čtyři dny po premiéře. I to o úpadku kdysi tak slavné frančízy něco svědčí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE MÝM ÚKOLEM JE CHRÁNIT. … „PROČ ZROVNA NÁS?“ …TEBE, DANI. TY JSI MÁ MISE....“ /// Dlouhá úvodní akční sekvence, během který je toho dost podstatnýho vysvětleno i neználkům, hodně odkazů a pomrknutí na první díly (což oceníme my, starci) a příběh o tom, jak zničit nezničitelnýho zmrda. Prostě Terminátor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Arnoldovi jsem vyrostl! 2.) Přeříznu mouchu za letu vejpůl! (podélně vole!)! 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Producent snímku a režisér prvých dvoch Terminátorov James Cameron sa ešte pred prvou klapkou nechal počuť, že v spolupráci so spoločnosťou Skydance, ktorá dovtedy držala práva na Terminátora, plánuje rovno celú trilógiu filmov. Popritom neváhal prezradiť, že hneď ten prvý má nadväzovať na Terminátora 2: Deň zúčtovania (1991) a ignorovať tie diely série, na ktorých sa Cameron režijne nepodieľal. (Paldiny)
  • V čase 14:43 v úvodu souboje v továrně vystřelí Grace (Mackenzie Davis) 13 nebo 14 ran ve velmi rychlém sledu po sobě, což je skoro 2x tolik, než se do „pumpovací“ brokovnice vejde. (Globus_Jirka)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama