Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 077)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE MÝM ÚKOLEM JE CHRÁNIT. … „PROČ ZROVNA NÁS?“ …TEBE, DANI. TY JSI MÁ MISE....“ /// Dlouhá úvodní akční sekvence, během který je toho dost podstatnýho vysvětleno i neználkům, hodně odkazů a pomrknutí na první díly (což oceníme my, starci) a příběh o tom, jak zničit nezničitelnýho zmrda. Prostě Terminátor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Arnoldovi jsem vyrostl! 2.) Přeříznu mouchu za letu vejpůl! (podélně vole!)! 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fajn, já se teda přiznám. Nechápu Terminátora. Ve smyslu nerozumím vnitřní logice toho světa. Zaprvé se to už šest filmů nikam nepohlo, zadruhé je cestování časem v tomhle univerzu hrozně frustrující, protože se ignorují celkem zásadní věci, a zatřetí... prostě ne. Jediný díl, který se mi vlastně líbil, protože byl pojatý jinak, byl Salvation. Dark Fate se ale vrací k té struktuře zbytku série a byť je to ve finále lepší než trailery, má to solidní herce, a v úvodu i povedenou akci, stejně mě to na konci nechalo naprosto chladným. Strejda Arnold promine, ale zlatej Vetřelec. 6/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff Nový Terminátor je obrovské překvapení a ultimátní akční ŘEŽ! Letošní rok až na pár výjimek považuji za jeden z nejslabších, co se týká hororů i blockbusterů, ale Říjen nakopává celý rok do pozitivnějších končin. Starší díly už si nepamatuji natolik, abych mohl srovnávat, takže hodnotím čistě a pouze tenhle díl a ač jsem si šel do kina pro nadějnou sedmičku, tak odcházím s nadšenou desítkou. Od začátku do konce intenzivní, nařachané a nekompromisní akční inferno s perfektní hereckou sestavou ( Hamilton a Schwarzenegger byli jasní, ale velkým překvápkem je Mackenzie Davis, která při akčních scénách vzbuzuje adrenalin i erekci zároveň a chválu si zaslouží i nezničitelný Gabriel Luna, který si záporáka střihnul s grácií). Akce je dostatek, je velmi různorodá, po každé velmi velkolepá a díky gradující hudbě se Vám pomalu zastavuje dech, především při finální scéně, kde M. Davis roztočí řetěz, tak jsem si s chuťí přes celé kino zařval slastí, protože takové Choreo smrtící Kombo jsem naposled viděl od Uwaise v Berandalu. Krom akce chválím i vizuál, dynamické tempo, pár trefných hlášek, šťavnaté Rko a pěkně temnou atmosférul. Královská zábava, kterou si já nechám naservírovat vždy s úsměvem a nadšením. 10/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Gabriel Luna (Rev-9) se vyjádřil, že jako Terminátor ve filmu nikdy nemrká, a to ani když střílí z automatických zbraní. (kesinaa)
  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama