Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Byl to zážitek. Zase jsem se vrátil o pár let zpět, kdy jsem chodil na nové díly Pána Prstenů. Musím uznat, že knížka sama o sobě tak strhující není, ale co není na papíře, může být na plátně, což tady Peter Jackson ukázal. Momenty, které třeba ani v knize nebyly, jako třeba Kamenní obři, mi vyrazily dech a já se už teď nemůžu dočkat dalšího nášupu, který, bohužel, přijde až za rok. Sečteno a podtrženo, hezčí pohádku jsem nikdy neviděl. Docela mě udivují některé komentáře zdejších "kritiků", kteří jsou na Hobitovi schopni zkritizovat každý nedostatek a ohodnotit ho podprůměrně, a pak s čistým svědomím dát snímkům jako Polski Film plný počet bodů. Vážně, chtěl bych vědět, podle čeho takoví lidé hodnotí filmy.

plakát

1984 (1984) 

Lépe už to natočeno ani být nemohlo a díky stáří filmu má snímek atmosféru, kterou by dneska už asi nešlo vystihnout

plakát

Vyvrženci pekla (2005) 

První díl je divnej, ale tohle je fakt pohodička film. :)... 5/5 :D... Nic tomu nechybělo a je to nejmíň 1000x uvěřitelnější, než již zmiňovaná jednička.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Lepší konec jsem si ani nemohl představit. Dobro zvítězilo nad zlem, všichni 3 hlavní aktéři přežili a vše bylo vysvětleno. Ano bylo tu pár scén, které mohly působit problémy těm, co knihu nečetli, ale jinak je to vytříbenost sama. Efekty skvělý, herci skvělý, hudba skvělá, popcorn ušel, ale za to Yates nemůže. I když se zde velice mnoho vysvětluje, režie si s timto "problémem" hravě poradila a naservírovala nám dechberoucí a slzynahanějící podívanou, na kterou asi už nikdy nezapomenu. Od půlky filmu jsem neustále natahoval, až mi přece ta jedna slzička ukápla (je to teplé, já vím) a scéna, kde Harry kouká do myslánky, byla tak dobrá, že si ji snad budu pouštět na youtube každý večer před spaním, protože takhle skvělé rozuzlení se vidí málokdy :). Jakožto letitý fanoušek Pottera, měl závěr příběhu pro mě ještě takovou tu nostalgickou atmosféru, kdy se mi chtělo brečet a smát dohromady. Prostě to bylo skvělý, perfektní, briliantní + další synonyma ke slovu "vynikající". Vím, že až "vychladnu" tak pro mě bude 7. díl druhým nejlepším (Vězeň z Azkabanu je přeci jen jeden :)), ale to nemění nic na tom, že jsem s koncem nadmíru spokojen. A i když jsou na světě lepší filmy, tak nebudu dávat 2 hvězdičky jen proto, že Ron nemrkl stejně jako mrká Travolta v Pulp Fiction. 5/5

plakát

Restaurátor (2010) 

A teďka se po filmovém festivalu v KV změní hodnocení filmu ze 72% na 90%+, jelikož si místní "kritici" uvědomí, jak je ten film vlastně znamenitý a absolutně geniální..(07/2011)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Jeden z nejoroginálnějších počinů vůbec. Po SCRUBS a po SOUTH PARKu je HIMYM můj nejoblíbenější seriálek :)

plakát

Saw 3D (2010) 

Za 5 hvězdiček se nestydím :). Od sedmého pokračování tohoto filmu jsem nic nečekal, a proto mě tak mile překvapil. Bavil jsem se od začátku do konce, protože krev to je moje :) :D.. Líbila se mi návaznost na předchozí díly a vůbec SAW je prostě záležitost, na kterou se vždycky rád podívám (kromě saw 3, to se nepovedlo vůbec). Škoda, že už nebude 8čka :), vůbec by mi to nevadilo :)..

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Perfektní film.. Absolutně mě to vtáhlo do děje... Nečekal jsem, že se mi bude ještě líbít nějakej animák, ale opak je pravdou. Snad tu dvojku nepokazí :)

plakát

Králova řeč (2010) 

Tak tomuto řikám OSCAROVÝ snímek. Ve filmu nechybí nic. Emoce, vtip, příběh atp.... Já i moje přítelkyně jsem z Královi řeči absolutně uvaření a opravdu nelitujeme, že jsem na to do toho kina šli. 2 hlavní aktéři zahráli nezapomenutelné role a těžko uvěřit, že by stejné role někdo zahrál lépe.... 10/5 nekompromisně :) :p....

plakát

Transformers (2007) 

Jako malý jsem koukal na kreslené TRANSFORMERY, a tak jsem byl automaticky rád, když jsem se dozvěděl, že se HOLLYWOOD rozhodl nafilmovat OPTIMUSE PRIMA a spol. v hrané akci. Po shlédnutí filmu jsem měl trošku rozporuplné pocity. Film se ani trochu neblížil originálu a jediné co ze starých dobrých "TRANSFORMERS" přetrvalo, jsou názvy a jména. Hlavní aktéři mi neuvěřitelně iritují, ikdyž jsou určitě moc krásní a vtipní za každé situace, OPTIMUS je moudřejší, než kdejaký šalamoun a dialogy z roku 99 jsou úsměvnější, než herecké výkony slečny FOXové. Film mě zklamal a 2 hvězdičky si zaslouží jen díky obrovskému množství akčních scén..