Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 233)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

To je hudba pro mé uši. Často se říká, že dnes se jít neumí točit filmy, že dřívější kinematografie byla luxus, ale dnes už se to neumí. Ano dnešní filmy jsou plné lesbiček, gayů, quarů, ještěrek a medvědů, ale duna v té své dnešní podobě je nepřekonatelná. Ale kurva třetí díl 2027 prdel ne?

plakát

Downfalls High (2021) 

Popravdě a přiznám se bez mučení se jsem na downfalls díval kvuli Sydney Sweeney. A kdo ji víděl tak mě neodsoudí, protože prostě Sydney že. Ale čehože jsem se to dočkal? filmu? Tak to ani omylem. Byl to 50minut dlouhý videoklip. A fakt dobrý videoklip.

plakát

Okouzlující démon (2023) (seriál) 

Pravda je, že v seriálu se našli nudnější místa, ale celkovému dojmu to nijak nevzalo. 17 hodin mého života je pryč a opět musím chválit Korejský seroš. Po DUNĚ další skvělý snímek i když je to víc pohádka. Ale pěkná

plakát

Everwood (2002) (seriál) 

Everwood asi vždy bude mít v mém srdci místo. Viděl jsem ho dávno, když ho dávali v televizi, potom znovu na přenesné flashce a teď z nostaligie znovu. Jako každý správný chlapák jsem byl zamilovaný do Emily až po virtuální uši a i teď po té dlouhé době se mi to vrátilo. I když happy end byl trošku kýčovitý asi to tak musí být, protože to tak prostě má být. Skvělý seriál

plakát

Special Ops: Lioness (2023) (seriál) 

Pravděpodobně jeden z nejelpší akčních seriálů poslední doby. Ano netflix i prime toho také dost produkují a ve vysoké kvalitě, ale tohle bylo kurevsky dobrý. Hlavní "hrdinky" tady nejsou za největší drsňáky na světě a ani si nemyslím, že někdo výjma filmů existuje. Seriál je syrový, akční, brutální, nápaditý a velice koukatelný. Jestli mohu doporučit něco po 13 hodin v benghazi, tak je to tento skvost.

plakát

Postarejte se o Mayu (2023) 

Chvíli jsem si říkal, že to snad musí být Norský či Dánský systém. Tam se děti odebírají jak na běžícím pásu, ale vidím, že i v US je možné ze zdánlivě nemožné situace ne jen dítě odebrat, ale také držet "v zajetí" a extrémně manipulovat s křechkou duší. Americká nemocnice, která má v názvu "děti" se úplně za děti nepostavila. Hlavně mi hlava nebere, jak může zaměstnávat sociální pracovnici, která byla souzena za týrání dítěte :D No teď jsou od pár milionu chudší a snad jim to dojde. Nicméně takhle emotivní dokument jsem dlouho neviděl. Maya je neskutečně statečná dívka, která si ve svých nynějších 17 letech zažila víc bolesti, než leckdo za celý život a i já jsem se přistihl jak poptahuju při jejím utrpení.  Ještě musím dodat, protože je už znám výsledek, jestli by se k soudu vůbec dostalo nebýt právě popularity tohoto dokumentu na Netflixu. Jelikož celý dobou soud případ shazoval ze stolu, trošku se mi zdá, že teď už neměli na výběr. Víc k tomu neřeknu.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Naprosto nechutné ztvrátnění největšího a nejhoršího oběvu naší i předešlé doby. Oslava vrahů v podání policitkých kryplů, ale také neuvěřitelné geniality hrstky vědců. Každý si asi udělá obrázek sám, ale já, kterýmu byl Cillian Murphy vždy nesympatický, obracím jeho hereckému umu. Jasně film je prošpikován luxusními herci a taky toto veledílo je toho důkazem. Morálně z toho ale asi nebudu moc dobře spát.

plakát

Selena Gomez: My Mind & Me (2022) 

Selenu jsem znával jako mladou hvěždu ze které vyrostla poměrně hezká holka. Popravdě její tvorbu jsem nějak moc nesledoval a když jsem četl klasický lhavý bulvár tak chlastá a fetuje, což je u art lidí v této branži více méně normální, tak mě to nepřekvapilo. Co mě ale dostalo je jak velké zdravotní problémy má "a to se fakt neslučuje s drogama nebo alkoholem". Dokument byl hodně otevřený a její pocity jsou vzhledem k poruše, které má pochopitelné. Bohužel si trošku myslím, že časem se s tím nedovede poprat a skončí jako Kurt Cobain. Uvidíme jak moc silná bude, ale za tím musím říct, že je na tak malou a křechkou holku, neuvěřitelná. Za velké plus beru i to, jak tam syrově vykreslují její domovinu, kde většina lidí žije jak prasata a s tou filmovou amerikou se nedá srovnat. O tom ale dokument není a já musím hodnotit maximálním počtem.

plakát

Nevyhlášená válka (2022) (seriál) 

Špičkový seriál i když mě rušili ty analogie v hledání kodu, ale asi to dává smysl ukázat divákovi, jak se věci mají. Nevadila mi ani postraní lesbická scénka neboli dramata okolo. The undeclared war je do jisté míry originální a má své kouzlo. Škoda, že není potvrzená druhá série, protože to má otevřený konec se kterým se nechci smířit. Mimochodem hlavní roli hraje Hannah Khalique-Brown, kterou čsfd nějak vynechalo a není to poprvé.

plakát

Du-na! (2023) (seriál) 

Tohle se Korejcům zase povedlo. Jejich seriálům přícházím na chuť. Trošku mi to příjde jak skutečný život Suzy Bae, pokud si odmyslíme tu dramatickou lásku. Ale co na plat, velmi dobře se na to kouká a i když je mi líto konce, musím hodnotit kladně.