Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Každýmu normálnímu člověku nad tím musí zůstat rozum stát. Amíci jsou prostě dementi a ten jejich systém to je fraška. Sally Smith je čubka a vůbec nechápu jak takovej člověk může v klidu spát. Snad dostane co si zaslouží. A samozřejmě nejen ona. Dokument, kterej mi dal nervy do pochodu. Nejhorší na tom je, že je vidět, že takových případů je bezpočet. Téma na 5hvězd. Zpracováním na 3hvězdy. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Silný srdceryvný příběh zpracovaný tak, že svou sílu neztrácí, ba naopak. Oproti některým jiným dokumentům dle skutečných událostí z produkce Netflixu jsem ocenila, že tu byla snaha, ač to bylo vyprávěné zejména z pohledu rodiny, o nějakou objektivnost, snaha dát prostor k vyjádření vícero zapojeným lidem, organizacím. Nebo to tak na mě alespoň působilo. Asi to místy hrálo na city více než by bylo zdrávo, tentokrát mi to ale nějak nevadilo, nechala jsem se tím docela strhnout a do velké míry se těmi emocemi pohltit, prožívat si celé to peklo s rodinou Kowalských. Takže to byl poměrně intenzivní zážitek a když se nějakému snímku podaří u mě tohle vyvolat, docela ráda jdu na pět hvězdiček. Jdu na ně tedy i u Postarejte se o Mayu. A to i přesto, že bych si asi, na rozdíl od spousty zdejších komentujících, netroufla říci, že bylo vše ve smutném příběhu té rodiny (nebo i těch dalších, jejichž příběhy byly naznačeny) tak černobílé - rodina, která dělá vše správně x nemocnice, stát, sociální pracovníci, kteří jsou v té kauze ti jediní zlí. Prostě mi někde nějaký červík pochybností hlodá, některé věci mi ne úplně sedí nebo nevím, co si o nich myslet (např. "zázračné" postavení na nohy, vztah otce a matky Mayi - některá otcova vyjádření či jednání atd.). Možná je to ale jen proto, že mám nedostatečné znalosti v medicínské oblasti a jsem rozený "pochybovač". Té rodiny je mi každopádně hrozně líto a přeji jim už jen ty lepší zítřky. A tenhle film je fakt silný, řemeslně dobře (na poměry Netflix doku za mě určitě výrazně nadprůměrně) zpracovaný a určitě stojí za podívání. 80 %. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Jack Kowalski, otec: „Rodina se buduje s láskou. S upřímností. S důvěrou. Jako rodič ese snažíme dát svým dětem maximum. Všechno děláme pro ně. A to sme s Beatou dělali.“ Neuveriteľný príbeh, celý čas som si kládla otázku, čo z toho štát má, že odoberá deti rodičom? Asi som našla odpoveď. Systém sociálnej starostlivosti nezastrešuje v tomto prípade štát, ale súkromná organizácia. A ona je za svoju činnosť platená. Pri počúvaní výpovedí Sally Smith som sa pýtala sama seba, či dokument nie je fikcia a nebol sfilmovaný podľa knihy Johna Grishama: Misery nechce zomrieť. Hodila by sa do nejakého hororu! Každý rodič si kládol otázku: Prečo? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednání nemocnice a sociálky je strašlivé a do jisté míry za to může fakt, že úřad péče o děti je na Floridě zprivatizovaný a stává se z něho byznys. No a účelem byznysu je vydělat a nikde jinde to neplatí tolik, jako ve Státech. Každopádně poté, co jsem ztěžka vydýchal to, co se té ubohé rodině stalo, zarazila mě další věc a to je postoj soudu. Médii sem tam probleskne zpráva o absurditách, které řeší americká justice a vzdor zdravému rozumu dá čas od času za pravdu žalujícímu. Příkladem budiž ona provařená kočka v mikrovlnce. A v tomto případě, kde je podezření z nezákonných praktik přinejmenším silné, se soudy zatvrzele brání pustit případ před porotu. Každopádně držím rodině palce, ať to dobře dopadne a Sally Smith přeju fakt něco hnusného. 100% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Dokument, pri ktorom budete cítiť zúfalstvo, frustráciu a hnev, dlho ma nejaký dokument takto nezničil. Človeku sa nechce veriť, že toto sa vážne deje, že rodičia musia bojovať o vlastné deti kvôli bezcitnému systému. A keď sa rozhodnete dosiahnuť spravodlivosť, tak sa s vami hrajú ako mačka s myšou a je im úplne jedno, že vám pri tom ruinujú životy. Na sledovanie náročný dokument, ktorý vás nenechá chladným a vryje sa vám hlboko do tela, kde zanechá jazvu. 9/10 ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama